İpek'e sürpriz

  • 0
  • 1.002
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi tarafından dördüncüsüdüzenlenen nostalji futbol turnuvasına adı verilen kanser hastası minik İpek’esürpriz doğum günü partisi düzenlendi.  Çiğli Belediye Başkanı MetinSolak’ın organize ettiği doğum günü partisine sporcu ve ailelerinden oluşanyaklaşık bin kişi katıldı.

ÇiğliBelediyesi tarafından düzenlendiği ilk günden itibaren büyük coşkuylakarşılanan Geleneksel Nostalji Futbol Turnuvası’na 3 yıldır kanser tedavisigören minik İpek’in adı verildi. 35 yaş ve üstü futbolcuların oynadığı, 34 takımın 918 sporcu ile katıldığı, 40 hakem ve görevlinin yer aldığıturnuvayla ilgili bilgilendirme toplantısı yapan Çiğli Belediye Başkanı MetinSolak, 7 yaşına giren İpek’e sürpriz doğum günü partisi hazırladı.

İPEKPASTASINI KESTİ
Töreneailesi ile birlikte gelen İpek, doğum günü pastasını Başkan Metin Solak ve eşiAyfer Solak ile birlikte kesti.  Gökyüzüne balonlar uçuran minik İpek,sporcu ve aileleri tarafından adeta hediye yağmuruna tutuldu. Partiye katılançocuklar, gece boyunca palyaçolar eşliğinde oyunlar oynadılar. Gecenin birdiğer sürprizi ise AOSB Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitimgören engelli öğrencilerin mini konseri oldu. 

YOĞUNKATILIM YAŞANDI
ÇiğliBelediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 24 Ekim’de başlayacak turnuvabilgilendirme toplantısına Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Başkan Solak’ın eşi AyferSolak, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf veSanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Taner Cömert, meclis üyelerive turnuvada yer alan takımlarda oynayacak sporcular ve aileleri katıldı.

“DUYARLIKENT OLUYORUZ”
Yapılanişlere daha fazla anlam katmak istediklerini ve ilçede duyarlılık oluşturmayaçalıştıklarını belirten Başkan Metin Solak, dördüncüsü düzenlenen turnuvayadikkatleri çekmek ve sosyal duyarlılık oluşturmak amacıyla kanser tedavisigören dünyalar güzeli İpek’in adını verdiklerini söyledi.  Başkan Solak,“Turnuvamıza daha güzel anlam katalım dedik ve İpek’in adını turnuvaya verdik.Dünyalar güzeli minik kızımız 3 yıldır müthiş bir mücadele veriyor. İlçedesadece park yol yapmak değil, duyarlılığı artırmak önemli. Biz duyarlı kentoluyoruz. Paylaşımların ve mutluluğun öne çıktığı bir kent olacağız ve bunun dahayat felsefemiz olması için çalışacağız. İpek’in yaşam mücadelesinidestekleyen bir Çiğli ve Çiğlili istiyorum” diye konuştu.

“HERKESGIPTA İLE BAKIYOR”

ÇiğliKaymakamı Mustafa Arı ise Çiğli’de spor adına önemli işler yapıldığını ve başkailçelerin kendilerine gıpta ile baktıklarını belirterek, “İlçemizde spordabaşarılı çalışmalar yapılıyor. Turnuvamız da oldukça başarılı. Herkes gıpta ilebakıyor. Çok büyük destek alıyoruz. Bu enerjiyi hissediyorum. Sporkaynaştırıcıdır. Turnuvaya da İpek’in adının verilmesi oldukça yerinde olmuş.Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.Konuşmalarınardından Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Başkan Metin Solak’a teşekkürplaketi verdi. 

34TAKIM MÜCADELE EDECEK
35yaş ve üstü spor meraklılarının top koşturduğu turnuva 4,5 ay sürecek. Herhafta perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri haftada 16 maç oynanacak. 276müsabakanın oynanacağı turnuvada 34 takım, 918 futbolcu, 40 hakem ve görevliyer alacak.  Turnuvanın en ilginç yanlarından biri ise açılış ve kapanışmaçlarının bayan futbol takımları ile yapılacak olması. Futbolcu ailelerinin deyoğun ilgi gösterdiği maçlar belediye nostalji web sayfası ile www.cigli.tv’den de canlıizlenebilecek.  Tüm karşılaşmaların fotoğrafları da yine nostalji websayfası ile nostalji facebook adreslerinden takip edilebilecek.
 
 
ÇEYREKALTIN ÇEKİLİŞİ
Kadınve genç kızlarda futbol merakı uyandırmak ve onları stada çekebilmek için maçgünlerinde çeyrek altın çekilişi yapılacak. Maçları izlemeye gelen kadın vegenç kızlara birer çekiliş numarası verilecek. Maçların bitiminde yapılacakçekilişle çeyrek altın sahibini bulacak.  Ayrıca, maçların şölen havasındageçmesi için de stat etrafına satış stantları kurulacak. Futbol izlemeye gelenvatandaşlar özellikle Çiğli’nin geleneksel tatlarını bu stantlarda bulabilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv