Konak’a dev bütçe

  • 0
  • 790
Yazı Boyutu:

KonakBelediyesi'nin 222 milyon TL olarak belirlenen bütçesi AK Parti'nin retoylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi.
 
KonakBelediyesi Ekim ayı 3'üncü meclis toplantısı Başkan Hakan Tartan'ın yönetimindegerçekleşirken, Belediyenin 2014 mali yılı performans programı tartışıldı. AKPartili meclis üyelerinin ret oyu verdiği bütçe raporu, CHP’nin kabul oylarısonrasında oy çokluğu ile kabul edildi. Konak Belediye Başkanı Dr.HakanTartan,  insanı ön plana alanbelediyecilik örneği ve kucaklayıcı hizmet anlayışıyla bugüne geldiklerinisöyledi.

Kamuoyundayer alan yerel seçim anketlerinden çıkan rakamları örnek göstererek, İzmirBüyükşehir Belediyesi için halktan büyük bir destek aldığını belirten BaşkanTartan,”4,5 yıldır sevgi ve saygıiçerisinde, birbirimizi kırmadan, saygı sınırları içerisinde bir birliktelikyaşadık. Yerel yönetimler çok değişken, üretken ve hizmet sınırı olmayan biryapı. Hem artılarımız, hem eksilerimiz oldu. Kamuoyu araştırmalarında yüzde 65oranında bir destek söz konusu ise, bu bazı şeylerin de doğru yapıldığınıngöstergesidir. Yine Konak Belediye Başkanı olan ben Hakan Tartan, İzmir’deörneği görülmeyen bir şekilde Büyükşehir Belediye başkanlığı için düşünülen,önerilen, Aziz Kocaoğlu ile ismi öne çıkan biri haline geldiysem, bu da birölçüde önce insan felsefemin, insanı kucaklayan belediye anlayışımın ne kadardoğru olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Başkan Tartanproje hazırlarken ortak aklı referans aldığına vurgu yaparak şöyle konuştu: “2014 yılında 222 milyon liraolarak öngörülen bütçenin dengeli, etkili ve halka eli uzanan bir bütçeolduğunu düşünüyorum. Denk bir bütçe yaratmaya özen gösteriyoruz. Rakamlardakioynamalar belediyecilik tekniği açısından kaynakların çeşitli yerlere transferianlamına gelmektedir. Hem CHP’li hem de AK Parti’li arkadaşlarımın önerilerinive değerlendirmelerini olabildiğince hayata geçirmeye çalıştım. Çok iyi şeyleryaptık” dedi. Başkan Tartan ayrıca belediyenin devam eden projelerine dedeğinerek, “Arkeopark projesi aslında bizim işimiz değil. Konak Belediyesiolarak biz böyle bir sorumluluğu üstlenmeyebilirdik. Ama tıpkı camilere,okullara, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, İçişleri Bakanlığı’na yaptığım yardımlargibi hizmet anlayışımızın kucaklayıcı ve devlet kurumları ile birlikteyürümesinden yanayım. Biz Kültür Bakanlığı’nın yapması gereken bir kazıyıyaklaşık 3,5 yılda 1,5-2 trilyonluk bir yatırım ile kent kültürüne kazandırmayaçalıştık. Ama bizim olanaklarımız, bir Kültür Bakanlığı ya da BüyükşehirBelediyesi kadar geniş değil. Kazı çalışmaları büyük ölçüde bitti. Kısmet olurda, benim görev sürem içerisinde yetişirse, ben hizmete açmaya çalışacağım. Amayetmezse de benden sonra gelecek başkan adına önemli bir hizmet olacaktır.Burası sonuçta kentin girişi olan önemli bir nokta ve güzel bir görüntü olacak”

BaşkanTartan, tadilat ve restorasyon çalışmalarıyla yenilenen parkların da birerkentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Tartan, Üçkuyular’daki benzinlik satışınadair de, “Cumhuriyet tarihinin enyüksek bedelli satışı gerçekleşmiştir. Sadece İzmir adına değil, İstanbul adınada bu böyledir. Bence herkesin bundan onur duyması gerekir. Çünkü, işletmeruhsatı olmayan bir yer, 2014 planlarında yeşil alan olarak öngörülen bir yersonuçta işçi arkadaşlarımızın daha etkin ve verimli olmaları, belediyeşirketimizin daha verimli olması için değerlendirilmiştir. Bununla ilgili birde sürprizim var. Bayram süresince bununla ilgili değerlendirmelerimi kamuoyuile paylaşacağım. Katılımcı bir anlayışla, meclis üyeleri, sanayiciler, sendikatemsilcilerinin yer alacağı bir komisyon ile bu paranın doğru değerlendirilmesiiçin bir çalışma yapacağım. İyisi ile kötüsü ile, gerginlikleriyle güzellikleriile bir dönemi geride bırakıyoruz. Artık bundan sonrası yaptığımız hizmetlerintaçlandırılması sürecidir. Arka arkaya tamamlanan projelerimizi hizmeteaçacağız. Görev süremiz içindekileri bu dönem tamamlarız, diğerlerini de gelecekdönem tamamlarız. Bu bir bayrak yarışı... Herkes en iyiyi yapmak için Konakhalkına hizmet edecektir” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv