Mahkemeden Tariş Pamuk davasına red

  • 0
  • 567
Yazı Boyutu:

 İzmirAtatürk Organize Sanayi Bölgesi ile (o günkü adıyla) Tasfiye halinde Tarişİplik Dokuma  A.Ş. arasındaki davada,Karşıyaka 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tariş’ in taleplerini reddetti. Karar,İAOSB’ de büyük sevinçle karşılanırken, Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş,Mart 2012’ de yaptığı açıklamadaki sözlerini hatırlatarak: “Önce kendimize,sonra da Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvenimiz sonsuzdur” demiştik,mahkemenin verdiği karar, haklılığımızı tescilledi.” dedi.    

Borçları nedeniyle zor durumda olanTariş Pamuk Birliği’ ne destek olmak, aynı zamanda Bölgeye yeni sanayiparselleri kazandırmak amacıyla, Temmuz 2011’ de düzenlediği genel kuruldakatılımcılarının desteğini alarak, Tariş’ e ait 400 bin 813 metrekarelik arsayısatın alan İAOSB, ilerleyen süreçte Tariş Pamuk’ un tapu iptal davası ile karşıkarşıya kalmıştı. Yapılan duruşmalar sonucunda İAOSB’ nin haklılığı mahkemetarafından da tescillendi. Arsanın İAOSB tarafından satın alınmasını, Haziran2011’ de İAOSB’ ye teklif etmelerine, akabinde gerçekleştirdikleri GenelKurulda, satış için kendi Yönetim ve Tasfiye kurullarına yetki alarak bu satışıgerçekleştirmiş olmalarına rağmen, tapu iptal davasını içeren Tariş’ intalepleri, Mahkemece reddedildi.

Arsayı 73 milyon 250 bin liraya satınalan İAOSB, bu bedelin karşılanması için kredi kullanmıştı. Satışın ardındanparselasyon çalışmalarını yaparak imar planı tadilatını Bilim Sanayi veTeknoloji Bakanlığı’na sunan İAOSB, Bakanlık onayının ardından altyapıçalışmalarına başlamış, sonrasında ihaleye çıkmıştı. Yeni parsel satışınasanayiciler büyük ilgi gösterirken, açılan ihalede 17 parselin satışıgerçekleşmiş, fabrika inşaatları başlamıştı. Tariş Pamuk Birliği’ nin kamuoyunada yansıyan iddialarını mahkemeye taşıması üzerine 2012 yılında görülmeyebaşlanan dava İAOSB lehine sonuçlandı.

D
ava sürecinde, arazinin satışı için bankadan aldıklarıkrediyi ödemeye devam ettiklerini ve bu konuda hiçbir sorun olmadığınıhatırlatan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş; “Görülen bu davanedeniyle, arazinin ikinci etabının satışını gerçekleştiremedik. Bizimplanımız, arsaların satışını bir an önce gerçekleştirerek 5000 kişiye istihdamsağlamaktı. Aynı zamanda ilk etapta arsa satın alan sanayicilerimizin deüretimlerine başlayamamalarından doğan bir zarar söz konusu. Maddi-manevikaybımızın olduğu bir gerçek. Yaşadığımız bu süreç,  İAOSB olarak; İzmir, Ege ve nihayetindeTürkiye ekonomisine olacak artı katkımızı sekteye uğratmıştır. Biz,sanayicimizi üretime teşvik edecek projeler üretmeye, mevzuata uygun şekildeonlara yeni alanlar açmaya çalışırken, bu süreçte yaşadıklarımız, gerçektentraji-komiktir. İzmir’ in iki güzide kuruluşu olan İAOSB ve Tariş Pamukarasındaki bu dava, biz kazansak da İzmir için hiç hoş olmadı. Bizim TarişPamuk’ un mağduriyetine sebep olacak hiçbir hareketimiz olmadı ve olamaz. TarişPamuk Birliğinde seçimle göreve gelen yeni yönetim kurulunun bunu ortaklarınaanlatacaklarına inanıyorum. Yaşadığımız bu sürecin İzmir ve Ege için sonolmasını diliyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv