Mart ayını beklemeden çalışın

  • 0
  • 599
Yazı Boyutu:

Ege BelediyelerBirliği’nin Ekim ayı toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu, “yeni” büyükşehir belediye başkanlarına “Bütünşehir Yasası’nınyürürlüğü gireceği 2014 yılı Mart ayını beklemeden çalışmalara başlayın”tavsiyesinde bulundu. 

Ege Belediyeler Birliği 2013 yılı Ekimtoplantısını İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yaptı. İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında toplanan meclis, 850bin lira olarak belirlenen 2014 yılı analitik bütçe tasarısı oybirliği ilekabul etti. 2014 yılında yapılması planlanan çalışmaların görüşüldüğütoplantıda konuşan Birlik Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı AzizKocaoğlu, 2014 yılı Mart ayında yürürlülüğe girecek Bütünşehir Yasası ile EgeBölgesi’nde 5 belediyenin “büyükşehir belediyesi” statüsüne kavuşacağınısöyledi. 

Kapatılan belde ve köylerle ilgili devirişlemlerinin yürütülmesine yönelik çerçeve belirlenip zaman kaybedilmedençalışmalara başlanılması gerektiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Yasaylailgili düşüncelerimi daha önce belirtmiştim. Ama uygulamak zorunda olduğumuzbir yasa var. Bununla bir çok beldemiz ve köyümüz kapanıyor. Köy mallarınınilçe belediyelerine, il özel idaresi mallarının ise ilçe ve büyükşehirbelediyesine devri söz konusu. 2004 yılında yeni bağlanan 10 tane ilçe ve 37beldemizde yaşadığımız bir devir süreci vardı. Bu süreçte çok yorulduk vehırpalandık. Çok sancılı bir süreç bu devir işleri. Onun için şimdiden buçalışmalara başlayıp koordineli bir şekilde götürmek gerekiyor. Bugünden devirişlemleri ile ilgili en azından bir çerçeve belirlenmesine çalışılırsa, 2014yılı daha sancısız geçer. Belediyeler için devamlılık çok önemli. Yeniden adayolmayacak arkadaşlar bile devir sürecinde bir çerçeve belirlenmesi içinçalışmalı. Ana hatlar belirlenirse, gelen arkadaşlar da o bölgenin yararınaverimli bir çalışma yapar” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv