Miniklerden fidanlık ziyareti

  • 0
  • 917
Yazı Boyutu:

İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları veEtüt Merkezleri Derneği, Arke Kırtasiye ve Ege Orman Vakfı işbirliği ileanaokullarında doğa ve çevre bilinci aşılamak amacıyla başlatılan ve devam eden“Doğayı Seviyorum” projesi kapsamında minik öğrenciler İzmir Orman BölgeMüdürlüğü Karşıyaka Fidanlığı’nı ziyaret etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nünkatkıları ile gerçekleştirilen ziyaret esnasında  minikler fidan cinslerini yakından tanıyıp,fidan dikmeyi öğrendiler.  

İzmirOrman Bölge Müdürlüğü Karşıyaka Fidanlık Mühendisi Figen Bozdağlı minik öğrencilerefidan dikimini gösterdi ve bir sunum yaptı. Bozdağlı; minik öğrencilereFidanlığı gezdirerek fidan cinsleri hakkında bilgi verdi. Fidanlık gezisininardından miniklere fidan hediye edildi.  

P
roje hakkındabilgi veren Ege Orman Vakfı Proje, Gönüllü ve Eğitimden Sorumlu Genel MüdürYardımcısı Yasemen Bilgili “Doğayı Seviyorum” projesi kapsamında iki yıldırİzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği’ne kayıtlıanaokullarında Vakfın gönüllü öğretmenleri ile 6000 öğrenciye doğa ve çevrebilinci konusunda eğitim verdiklerini söyledi. Bilgili; İzmir Orman BölgeMüdürlüğü’nün katkıları ile çocukların fidanlıkta fidan cinslerini yakındantanıma fırsatı bulduğunu belirterek İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine  teşekkür etti. 

İ
zmir Okul ÖncesiEğitim Kurumları ve Etüt Merkezleri Derneği Başkanı Dilek Soylu’da eğitimlerinçocukların doğa ve çevre bilinci kazanması yönünde çok büyük etkisi olduğunusöyledi. Soylu;  projenin bir ayağının daağaçlandırma olduğunu sene sonuna kadar Seferihisar-Kavakdere ağaçlandırmasahasında 10 bin fidanlık “Okul Öncesi Eğitim Kurumları  Ormanı”nı oluşturmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar 6 bin fidana ulaştıklarınısöyledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv