Satışlar başladı

  • 0
  • 540
Yazı Boyutu:

7 Ekim Pazartesi günü açılarak faaliyete başlayanSeferihisar Belediyesi’nin düzenlediği Kurbanlık Hayvan Pazarı’nda, ilk gün ilkkurbanlık satışı da gerçekleşti.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala alıcı ve satıcılarıbuluşturan pazarda, kurbanlık seçmek isteyenler uzun incelemelerin ardındansatıcılarla sıkı pazarlıklar yapıyorlar. Seferihisar Kurban Pazarı’nda satışlarhız kazanmaya başladı.18 Ekim yani Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Seferihisarve çevresinden gelenlere hizmet edecek olan Kurban Pazarı,  Seferihisar başta olmak üzere Urla,Karaburun, Mordoğan, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan yarımada halkınayerli yetiştiricilerin özenle beslediği sağlıklı kurbanlıkları seçme imkânı sunuyor.Hasta hayvana giriş izni yok
Yerli hayvan yetiştiricilerini korumak amacıyla organizeedilen pazar, hayvanların su ve yem ihtiyacının karşılandığı, sterilize edilmişve gölgelikli padoklarda yetiştiricilerin hayvanlarını sergilemesine imkanveriyor. 
 
Seferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarı’nın giriş ve çıkışındahayvanlara kimlik ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkvet sistemikontrolleri, ayrıca veteriner denetimi yapılıyor, kurbana uygun olmayanhayvanların pazara girişi engelleniyor. Satışı yapılan kurbanlıklar için nakliye hizmeti desunuluyor. İsteyen kurbanlığını alıp evine götürebiliyor, isteyen de kurbanını Belediye’yeait kurban kesim alanında kestirmek üzere bayrama kadar pazarda bırakabiliyor. Hijyenikve steril şartlarda barınması sağlanan kurbanlıkların kesiminde ortak kesimnoktasındaki belediye personeli kasaplar görev alacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv