Seferihisar kurban pazarında satışlar başladı

  • 0
  • 681
Yazı Boyutu:

 7 Ekim Pazartesi günüaçılarak faaliyete başlayan Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği KurbanlıkHayvan Pazarı’nda, ilk gün ilk kurbanlık satışı da gerçekleşti. KurbanBayramı’na sayılı günler kala alıcı ve satıcıları buluşturan pazarda, kurbanlıkseçmek isteyenler uzun incelemelerin ardından satıcılarla sıkı pazarlıklaryapıyorlar. Seferihisar ilçe terminali karşısındaki alana kurulan SeferihisarKurban Pazarı’nda satışlar hız kazanmaya başladı.

18 Ekim yani Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Seferihisarve çevresinden gelenlere hizmet edecek olan Kurban Pazarı,  Seferihisarbaşta olmak üzere Urla, Karaburun, Mordoğan, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinikapsayan yarımada halkına yerli yetiştiricilerin özenle beslediği sağlıklıkurbanlıkları seçme imkânı sunuyor.

Hasta hayvana girişizni yok
Yerli hayvan yetiştiricilerini korumak amacıyla organize edilen pazar,hayvanların su ve yem ihtiyacının karşılandığı, sterilize edilmiş ve gölgeliklipadoklarda yetiştiricilerin hayvanlarını sergilemesine imkan veriyor.  

SeferihisarKurbanlık Hayvan Pazarı’nın giriş ve çıkışında hayvanlara kimlik ve Gıda TarımHayvancılık Bakanlığı’nın Türkvet sistemi kontrolleri, ayrıca veterinerdenetimi yapılıyor, kurbana uygun olmayan hayvanların pazara girişiengelleniyor.

S
atışı yapılan kurbanlıklar için nakliye hizmeti desunuluyor. İsteyen kurbanlığını alıp evine götürebiliyor, isteyen de kurbanınıBelediye’ye ait kurban kesim alanında kestirmek üzere bayrama kadar pazardabırakabiliyor. Hijyenik ve steril şartlarda barınması sağlanan kurbanlıklarınkesiminde ortak kesim noktasındaki belediye personeli kasaplar görevalacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv