Uzay Kampı Türkiye’nin destekçisi Amerikalı iş adamı vefat etti

  • 0
  • 912
Yazı Boyutu:

Uzay Kampı Türkiye’nin sadık destekçisiYunan asıllı Amerikalı hayırsever iş adamı, Michael Parlamis, 6 Ekim’de ABD’de,New York City, N.Y.’ta 73 yaşında vefat etti.  

EllisAdası Şeref Madalyası sahibi olan Michael Parlamis yakın arkadaşı, Uzay KampıTürkiye’nin ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı’nın kurucusuKaya Tuncer’i “Çocuklar üzerindeki kalıcı etkisi, dünya barışı üzerinde, özelya da kamusal tüm gayretlerden daha uzun süreli etki yapacaktır.” diyerek adaygöstermiş, Kaya Tuncer 2004 yılında, 8 bin kişinin aday gösterildiği ve sadece130 göçmen Amerikan vatandaşının hak kazandığı bu ödülü alan ilk Türk olmuştu. 

Uzay Kampı Türkiye GFTSE (UzayBilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı) Programlar Müdürü Tolga Yıldırım,“Michael Parlamis, Uzay Kampı Türkiye’nin çok sevgili bir dostuydu. 2005yılından beri Atina’dan ve memleketi olan Sakız Adası’ndan öğrencilere sponsorolarak 6 Günlük Uluslararası Yaz Kampı programlarına katılmalarını sağladı.Parlamis bu cömertliği ve iyi niyet elçiliği ile 76 Yunan çocuğa hayatlarındabelki bir daha sahip olamayacakları bir fırsat verdi.”diye konuştu. 

Profesyonel bir mühendis ve NewYork City imar kanunu konusunda uzman olan Michael Parlamis, 2008 yılındakiUzay Kampı Türkiye ziyaretinde yaptığı açıklamada “Kaya Tuncer, tüm dünyadançocuklara destek olarak kampa katılmalarını sağlıyor. Neden bir Yunanlı daaynısını yapıp Türk-Yunan dostluğuna katkıda bulunmasın diye düşündüm. Yunançocukları Uzay Kampı Türkiye’ye göndererek onlara komşularını (Türkleri) dahaiyi tanıma şansı veriyoruz" demişti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dezavantajlara karşı el ele

İlk nikahlarını kıydı

Foça’da çocuklar doyasıya eğlendi

1 Mayıs’ı Yeni Türkü konseriyle kutlayacak

Hasret Gültekin’i unutmadı

Otizm Eğitim Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı

Arşiv