1 Kasım Türkiye için milad olmalı

  • 0
  • 591
1 Kasım Türkiye için milad olmalı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için milad olması dileğinde bulundu. 2015’in  seçimler, global ekonomide yaşanan dalgalanmalar, hızla tırmanan gerginlik ve artan terör olayları nedeniyle kayıp bir yıl haline geldiğini belirten Yorgancılar, “Kara bulutlardan yarını göremez hale geldik. 1 Kasım seçimlerinin milad olmasını gönülden diliyorum.  Çünkü, bizler artık belirsizliğin bir an evvel ortadan kalkmasını istiyoruz. Kurulacak Hükümetimizle, aylardır gündemin dışında kalan ekonomiyi konuşmak istiyoruz” dedi.
EBSO Meslek komiteleri ortak toplantısı gerçekleştirildi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer’in de konuk olduğu toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 100’ün üzerinde vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan Ankara katliamının ülkeyi yasa boğduğunu ifade etti. Yorgancılar, “Son aylarda ülkemizin üzerindeki kara bulutlar ne yazık ki dağılmamakla birlikte artmaya devam etmektedir. Her gün şehit haberlerine uyanan mutsuz bir topluma doğru hızla yol alıyoruz. Yüreğimiz yanıyor ama elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. Aylardır sadece şehitlerimiz için ağlıyor, sadece siyaset konuşuyoruz. Ne ülkemiz ne de halkımız bu acıları hak etmemektedir” dedi. Bu ortamın belki de en acı gelişmesinin bizi biz yapan değerlerimizi her geçen gün kaybetmek olduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Öyle ki acılarımız bile bizi birleştiremiyor. 3 gün yas ilan edilmiş bir acı olayda dahi siyasi liderlerimiz, el ele verip aynı karede yer alamıyor. Acılarımızda birleşemediğimiz gibi, sevinçlerimizde de bir olamıyoruz. Nobel Ödülü’nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın başarısı ile değil, etnik kimliği ile ilgilenen bir ülke olduk” dedi.

El ele tutuşmazsak tökezleyeceğiz
EBSO Başkanı Yorgancılar, 7 Haziran seçimlerinin ardından siyasetin çözüm değil, sorun üreten yapısı ile ilgili söyleminin bugün siyasi parti genel başkanları tarafından dile getirildiğini hazırlatarak, “Önümüzdeki yol çok uzun ve çok meşakkatli. Bu yolda, sen ben ayrımı yapmadan birbirimizin elini tutmazsak tökezleyeceğiz. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerinin milad olmasını gönülden diliyorum. Çünkü bizler artık belirsizliğin bir an evvel ortadan kalkmasını istiyoruz. Kara bulutlardan yarını göremez hale geldik. İş dünyası temsilcileri olarak seçim sonrası oluşacak tabloya göre tek parti ya da koalisyon, hükümetin bir an önce kurulup kayıp yılın son bulması en büyük temennimizdir. Kurulacak Hükümetimizle, aylardır gündemin dışında kalan ekonomiyi konuşmak istiyoruz” diye konuştu.

Amacımız daha fazla KOBİ’ye destek olmak
KOSGEB Başkanı Recep Biçer ise Eylül ayında yeni destek ve hibe programları açıklandığını belirterek, işletmelere KOSGEB desteklerinden yararlanma çağrısında bulundu. Girişimcilik eğitimine büyük önem verdiklerini kaydeden Biçer, “Geride kalan 4-5 senede 380 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik. 22 bini kendi işini kurdu. 300 milyon liralık destek sağladık. Bunların yüzde 45’ini kadınlar oluşturdu. Kadınlarımızın ekonomiye katkısı artıyor. Amacımız daha fazla KOBİ’ye daha fazla destek vermek” dedi.

Toplantının sonunda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, KOSGEB Başkanı Recep Biçer’e plaket verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv