1 Mayıs İzmir'de de kutlandı

  • 0
  • 959
Yazı Boyutu:

Türk-İş, DİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK'in İzmir'de ortaklaşa düzenlediği 1 Mayıs etkinlikleri Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı.
Kamu Emekçileri Sendikaları İzmir Şubeler Platformu'na üye sendikaların üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde, diğer gruplar da Alsancak Limanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.
KESK'in 10 iş kolundaki 16 şubesine üye memurlar, daha sonra Konak Pier Köprüsünden geçerek deniz kıyısında ilerledi ve Cumhuriyet Meydanı arama noktasından geçerek Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Çeşitli pankartlar taşıyan memur sendikası üyelerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile KESK'in toplu sözleşme masasına oturmasını isteyen pankartları dikkat çekti.
DİSK'e üye işçiler ise Montrö Meydanı'ndan gelerek İzmir Palas Oteli'nin önünde KESK üyeleriyle birleşti ve Gündoğdu Meydanına kadar çeşitli sloganlar atarak birlikte yürürken, diğer sendika üyeleri de Heykel, Liman Girişi ve Gündoğdu kapılarında kortej oluşturup, saat 12.00'den itibaren Gündoğdu Meydanı'nda yerlerini aldılar. Liman girişinden miting alanına giren işçilerin ellerinde taşıdıkları ve ''Yaşasın işçilerin birliği, ayıramazsınız'' yazılı büyük bir balonları dikkat çekti. İşçiler, kamu çalışanları, meslek örgütleri, dernekler, siyasi partiler ile işçilerin eş ve çocuklarının büyük bölümüyle gençler de meydandaki yerlerini aldı. 

 

Karşıyaka Belediyesi'ne tepki
Gündoğdu Meydanı'nda etkinliğe, Karşıyaka Belediyesi'nde işten çıkarılan Kent AŞ işçileri, üzerinde  ''Ey CHP'li belediye, 2009 1 Mayısı'nda işten attınız, bunu unutmayacağız. Hukuka uyun, işimizi geriye verin'' yazısının yer aldığı pankartı platformun önüne getirerek, bunun okunmasını istedi. İstekleri yerine getirilmeyen işçiler, bu duruma tepki gösterince, küçük bir gerginlik yaşandı ve işçiler, ellerindeki pankartı kaldırarak, hep birlikte yazılanları okuyup, indirdi. 
İşçiler, 1 Mayıs 2009'da işsiz kaldıkların hatırlatarak, belediyeden mahkemenin verdiği işe iade kararını yerine getirmesini istediler.

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan platformun önünde Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da işçilerle birlikte slogan attı. CHP İzmir İl Örgütü de Gündoğdu Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katıldı.

3500 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ
Kutlamalar nedeniyle Gündoğdu Meydanının hem Konak, hem de Alsancak tarafındaki girişlerinde arama noktaları oluşturuldu. Gündoğdu Meydanı'nın etrafı ve 1'nci Kordon'da yer alan iş yerlerinin önleri polis bariyerleri tarafından kapatıldı. Kutlamalarda 3500 polis görev alırken, polis helikopterleri havadan, botlar da denizden devriye gezdi. Miting alanına girişlerde herkesin üzeri tek tek arandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bulgaristan İçin Sandık Başına

Kutlamaların adresi Kültürpark

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır

Kötülüğü bu ülkede kimse kabullenmesin

Adım adım ilerliyoruz

Atatürk'ün Seferihisar'a Gelişinin 92. yılı törenle kutlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg