10 bin kişi İzmir Marşı’nı söyledi

Karşıyaka Belediyesi’nin, Karşıyaka Çarşısı içinde düzenlediği etkinlikte buluşan yaklaşık 10 bin kişi, hep birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.

  • 0
  • 462
10 bin kişi İzmir Marşı’nı söyledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin, Karşıyaka Çarşısı içinde düzenlediği etkinlikte buluşan yaklaşık 10 bin kişi, hep birlikte İzmir Marşı’nı söyledi. Sürpriz bir şekilde sahneye çıkan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da orkestra ile birlikte bateri çaldı. Başkan Akpınar “Cumhuriyet değerlerinden ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

BAYRAKLAR, ATATÜRK POSTERLERİ
Karşıyaka Belediyesi’nin, Çarşı içinde düzenlediği “İzmir Marşı’nı Birlikte HAYkIR” etkinliğine, kentin farklı bölgelerinden 10 binin üzerinde vatandaş ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile Çarşı’yı karnaval yerine çeviren İzmirliler, Belediye Orkestrası’nın seslendirdiği parçalar ile coştu. Hep bir ağızdan ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ve ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sloganları atıldı.

AKPINAR BATERİ ÇALDI, İZMİR MARŞI COŞTURDU
Etkinliğin son bölümünde sahneye çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, güzel bir sürprize imza attı. Orkestranın başına geçen Akpınar, İzmir Marşı boyunca bateri çalarak sahnedekilere eşlik etti. Başkan Akpınar’ın bu sürprizi Çarşı’yı dolduran Karşıyakalılardan büyük alkış aldı; ‘Türkiye’nin gururu, Hüseyin Mutlu’ tezahüratı yapıldı. Yoğun istek üzerine marşı ikinci kez çalan Akpınar, sahneden, 10 bin kişi ile selfie de çekti.

TÜRKİYE, ÇİÇEK TARLASINA DÖNECEK!
Başkan Akpınar, “Çürümüş bir imparatorluktan, yepyeni bir Cumhuriyet yaratmak, yeryüzünün ender gördüğü mucizelerden biridir. Biz o mucizeleri yaratan yiğit insanların çocuklarıyız. İzmir de Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşunu simgeleyen kenttir. Çünkü dünyada hiçbir kent, emperyalizmin işgaline direnerek, Kurtuluş Savaşı denilen destanı yazdırmamış, kurtuluşu ile yepyeni bir ülkenin doğmasına yol açmamıştır. Bugün de burada “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” diyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki İzmir’in dağlarında çiçek açarsa, Türkiye Cumhuriyeti çiçek tarlasına döner. İşte o zaman, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşları olduğumuzu bir kere daha kanıtlayacağız. Cumhuriyet değerlerinden ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çocuklarımız milletimizin umut çiçekleri

EGİAD’dan 23 Nisan Mesajı

Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!

23 Nisan’da Belediye Başkanı Kaan Bağçivan oldu

Eskinazi'den 23 Nisan mesajı

Seferihisar’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv