10 değil. 10 bin kişi

  • 0
  • 1.232
Yazı Boyutu:

İzmir de 2010 yılında açılan Özel Tınaztepe Hastanesi nin Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Kurucusu Prof. Dr. İsa Durmaz ve ekibi ile Kardiyoloji Kliniği Kurucusu Doç.Dr. Ozan Kınay ve ekibi, iki yılda 10 bin kişiyi yaşama döndürdü.1000 in üzerinde açık kalp ameliyatının gerçekleştiği Göğüs kalp Damar Cerrahisinde 1300 ün üzerinde damarla ilğili cerrahi operasyon yapılırken,kardiyoloji ekibi de 7 bin 500 kişinin koroneranjio,mitral kapak,balon,stent,peruktan girşimler,periferik anjio(bacak damarlarına),diyaliz hastalarına venografi(toplardamar grafisi)ile kalp damarlarına girdi.
 
Prof.Dr.İsa Durmaz,vatandaşları uyararak,”Kalp sağlığınıza önem verin”dedi.Prof. Durmaz, son yıllarda,bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde dekalp ve damar hastalıkları giderek arttığını belirterek,”Koroner arter hastalığı olanların enfarktüs geçirmeden ameliyat olması gerekmektedir.Çünkü enfarktüs geçirdikten sonra ölen hücreler tekrar canlanmıyor.By-pass da yapılsa.kalpte kalıcı bir skele ve kalp yetmezliği gelişmemesi için enfarktüs öncesi by-pass olması gerekli”dedi.
 
Kalbi nasıl koruruz..
Prof. Dr. İsa Durmaz,kalbi korumak için sigara içmeyin, tansiyon varsa tedavi ettirin, şekeri regüle edin, kan yağları yüksekse tedavi ettirin, aktif bir yaşam sürün yağlı yemeyin, karbonhitrattan kaçının, obez olmayın, kilonuzu koruyun, bunun için de Akdeniz diyetine ağırlık verin”dedi.
Doç.Dr. Ozan Kınay da hareketli olmanın kalbi sağlamlaştırdığınına değinerek,”Kalbi en çok yoranların başında kilo,diabet,stres,hareketsiz yaşam, negatif enirji ve sigara geliyor. Kalbi korumuk için mutlaka yılda bir check-Up yaptırın”şeklinde konuştu.
 
Neler yapılıyor.
Özel Tınaztepe Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Kliniği nde by-pass ameliyatları varis ameliyatları,anjio, kalp ritim bozuklukları,kalp yetmezliği,koroner arter hastalığı,hipertansiyon, koroner anjiografi,ekokardiyoğrafi ve tüm kalple ilğili işlemler yapılıyor. 8 koroner,3 kardiyovasküler, 10 genel,10 yenidoğan olmak üzere toplam 31 adet yoğun bakım yatağının mevcut olduğu hastane 105 yatak kapasiteli.Hastanede tüm SGK lı hastalara bakılıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv