10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür

  • 0
  • 726
10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Türkiye Gençlik Birliği Selçuk İlçe Örgütü Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. yılı dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.  Yayımlanan basın açıklamasında; ‘’ 10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür.

Varlığını Türk varlığına armağan etmiş, Cumhuriyet devrimleri için fikirlerini seferber etmiş başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Türk Cumhuriyeti önderlerini saygıyla anıyor ve açtıkları yolda durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz.

Bugün 10 Kasım Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. yılı. Bizler gençlik olarak bu günü yas günü ilan etmiyoruz. Mücadele günü olarak ilan ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ; ‘’benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Önemli olan benim fikirlerimdir’’ demiştir. Bizlerde Mustafa Kemal’in fikirlerini benimsedik ve mücadelemize yön veriyoruz. Gericiliğe ve emperyalizme karşı mücadele kararlılığını ilan ediyoruz.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk bir insandı. Onu var eden mücadelesidir, düşünceleridir ve fikirleridir. Mustafa Kemal’i fikirleri ile anlamaya çalışmak ona gerçek değeri vermektir.

10 KASIM BİR “YAS” GÜNÜ DEĞİL,


Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesine ve yok edilmesine karşı durmak için,

BÜYÜK BİR “MİLLİ MÜCADELE” GÜNÜDÜR…


Şurası unutulmamalıdır ki,
Çanakkale’yi, Anadolu’yu silah gücü ile geçemeyen düşman
Yine iş başında…

Bu sefer kimlik değiştirerek geldiler ve Ülkemize girdiler.
Aynen Atatürk’ün gençliğe hitabesinde söylemiş olduğu gibi…
“….
Cebren ve hile ile aziz vatanın,
bütün kaleleri zaptedilmiş,
bütün tersanelerine girilmiş,
bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere,
memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar
gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.’’

Bugün iktidarda olanlar Mustafa Kemal’e karşı savaş ilan etmiştir. Onun fikirlerine ve Cumhuriyetine saldırmaktadır. Türkiye’de Mustafa Kemal’e karşı büyük bir saldırı vardır. Ama güçleri yetmeyecektir. Türk Milleti olarak buna izin vermeyeceğiz.

Kendisini ulusuna adamış olan Mustafa Kemal Atatürk, Yaşantısının her döneminde ulusunun kalkınması için uğraşmıştır. Daha öğrencilik yıllarında Osmanlı devletinin dağılmasına karşı nasıl vatanı kurtarırız bunun derdine düşmüştür. Okul da örgütlenmiştir. Arkadaşları ile ülkesinin geleceğini planlamıştır. Askeri yıllarında düşmanla göğüs göğüse çarpışmıştır. Siyasi hayatında ulusunun geleceğine yön vermiştir. Mal sevdasına düşmemiştir. Bugün gemicikler alan, Cumhuriyet değerlerini hiçe sayan ve kaçak saraylar yaptıranların,  Mustafa Kemal’i anlamasını beklemiyoruz. Bop eş başkanlarının, Tam Bağımsızlık ülküsünü anlamasını beklemiyoruz. Millet olarak biz bu değerleri özümsedik ve mücadele edeceğiz.’’
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv