10. kez “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”

İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış’ın değerleri ve ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı  değerlerle gelecek nesillere ışık tutan kişilerin onurlandırıldığı “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nin 10’cusu Bahattin Tatış Kampüsü Cahit Gürkan Salonu'nda düzenlenen görkemli bir gecede sahiplerine sunuldu.

  • 0
  • 664
10. kez “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış’ın değerleri ve ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı  değerlerle gelecek nesillere ışık tutan kişilerin onurlandırıldığı “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nin 10’cusu Bahattin Tatış Kampüsü Cahit Gürkan Salonu'nda düzenlenen görkemli bir gecede sahiplerine sunuldu.

 Bahattin Tatış’ın kendi ifadesiyle  “Yarınlarda Var Olmak” için çalışan, bugünün üstün değerlerini bir kez daha tanıtmak amacıyla İzmir Özel Türk Koleji Mezunler Derneği’nin 10. Kez düzenlediği törene İzmir Özel Türk Koleji mezunu iş insanı, sanatçı ve daha bir çok meslekten çok sayıda davetli katıldı. 

İlki 2011 yılında gerçekleştirilen ve ilk yılından bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da Sanatta Başarı, İş'te Başarı, Sporda Başarı, Bilime Katkı, Eğitime Katkı ve Yaşama Katkı alanlarında 6 kategori de Ödül verildi.


Oğuz Tatış, Selçuk Yusuf Arslan, Kemal Çolakoğlu, Halil Şahin
Dernek Başkanı Ülkü Toker’in hoş geldiniz konuşmasının ardından mikrofona gelen Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, Mezunlar Derneği tarafından babası Bahattin Tatış adına bu sene 10’ncusu düzenlenen törenin 2 yıl aranın ardından yapılabilmesinden mutluluk duyarken bir diğer sevinci ve gururunun sa 15 Kasım’ın İzmir Özel Türk Koleji’nin 72’nci kuruluş yıl dönümü olduğunu söyledi.

Özgür Ekmekçioğlu, Yiğit Tatış, Mustafa Denizli
Tatış, “Babam Bahattin Tatış’ın bir ömür emek verdiği ve bugün 72. Doğum gününü kutladığımız İTK’da onun anısına düzenlenen böyle bir geceyi hep beraber yaşamaktan dolayı çok mutluyum.  Yarınlarda var olmak nedir? Başarılarla iz bırakarak ülkemize ve toplumumuza hizmeti içermekte,  Başarı ise çetin yollardan geçerek, büyük mücadelelerle verilerek elde edilebilendir. Bu yolda büyük düşler kuranlar düşlerini sadece gerçekleştirmez, düşlerinin de ötesini yaşarlar. Güçlükler başarının değerinini arttıran süslerdir. Başarı yolunda önünüze pek çok dağ çıkar ve o dağları aşa aşa başarıya ulaşırsınız. En sıradan iş bile büyük başarılar getirme potansiyeline sahiptir. Unutmayınız ki, bütün büyük işler küçük başlangıçlarla olur. Ülkemizde başarının yolunda engellerin çok fazla olduğunu maalesef yaşamaktayız” dedi.

Özgür Ekmekçioğlu, Yiğit Tatış, Mustafa Denizli, Ülkü Toker
Fırsat verilmemiş birçok değerin ülkemiz dışında muazzam başarılar elde ederek, iş insanları, dünya sportmenleri, dünya müzisyenleri ve dünya bilim insanları seviyesine gelebildiğine dikkat çeken Tatış,  “Bunun en güzel ve en güncel örneklerinden biri dünya üzerinde çok önemli bir buluşu insanlığa kazandıran Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’dir ve maalesef  bu iki başarılı Türk Bilim insanına Yunanistan’ın bizden önce sahip çıkarak ödüllendirilmesi de hazindir. Ne demiştik? Büyük fırsatlar, büyük hedefler olmazsa hiçbir şey başarılamaz. Kişi, ancak kararlı olup, hedefini belirlerse ean önemlisi de fırsatlandırılabilirse başarı yolunda ilerleyebilir. Bu kavram anlayışı içinde, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başarılarını içtenlikle irdelenmesi gerekir. ‘Ben hayatımın hiçbir arında karamsarlık nedir tanımadım’ diyen Atatürk’ün çizdiği yolda yetişmiş bir çok Türk genci de karamsarlık tanımadan büyük başarılara imza atmışlar ve iz bırakmışlardır. Onlardan bir tanesi de rahmetli Bahattin Tatış’tır. Hayatı boyunca engelleri aşarak başarı zirvesine ulaşmış ve ülkemizin yarınlarında var olacak bir eserini, ülkemize armağan ettiği İzmir Özel Türk Koleji bu sene 72 altın, 72’nci ders yılının idraki içindedir. 72 yıldır pırıl pırıl gençler yetiştirdik yetiştiriyoruz. Her biri bu ülkenin geleceği. Onları ileride başarılı bir şekilde görmek bizler için paha biçilmez bir duygu” diye konuştu ve ödül alan kişi ve kurumları kutladı.
Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Altaylı olmaktan, İzmirli olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Yine İstanbul’da kulübümü ve İzmir’i temsil etmeye devam ettim. Çok ödüller aldım ama bu ödül beni çok duygulandırdı” dedi.

Aytül Büyüksaraç, Oktay Keresteci, Özge Acar, Murat Borovalı
İTK 89 mezunlarından İzmir Devlet Opera ve Bale sanatçısı Zafer Rengin Baykal ile İtk Bahattin Tatış  Kampüsü 11.sinif öğrencisi Boran Kerimi’nin sunduğu gecede İş'te Başarı Ödülü:  Halil Şahin, Sanatta Başarı Ödülü: Oktay Keresteci,  Sporda Başarı Ödülü: Özgür Ekmekçioğlu Ve Mustafa Denizli, Eğitimde Katkı Ödülü : Dr. Selçuk Yusuf Arslan, Yaşama Katkı Ödülü: İhtiyaç Haritası , Bilime Katkı Ödülü: Naşide Gözde Durmuş, ödüllendirilirken Onur Ödülü ise ödülün isim babası Sancar Maruflu adına oğlu Cevat Maruflu’na verildi. Altay Kulübü adına Genel Müdür Yiğit Tatış’a imzalı bir forma armağan edildiği geceye  Zafer Çebi’nin piyanosu eşliğinde sahne alan İzmir Devlet Opera Balesi sanatçısı Altuğ Dilmaç Timur Selçuk ağırlıklı şarkılarıyla renk kattı.
 
Zafer Çebi, Altuğ Dilmaç

GECENİN DİĞER FOTOĞRAFLARI İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU KULLANABİLİRSİNİZ

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv