10 milyar dolar ihracat hedefi için güçbirliği

Türkiye’ye yıllık 6 milyar 100 milyon dolar döviz kazandıran, 10 milyar dolar ihracat hedefi olan taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektöründe 41 firma, kümelenerek yetkinliklerini ve ihracatlarını artırmak için Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği bünyesinde güçbirliğine gitti.

  • 0
  • 610
10 milyar dolar ihracat hedefi için güçbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’ye yıllık 6 milyar 100 milyon dolar döviz kazandıran, 10 milyar dolar ihracat hedefi olan taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektöründe 41 firma, kümelenerek yetkinliklerini ve ihracatlarını artırmak için Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği bünyesinde güçbirliğine gitti.

Ege Bölgesi’nde bitkisel ürün ihracatının lideri olan, Türkiye’nin yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri ihracatının yüzde 22,5’luk bölümünü gerçekleştiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, UR-GE projelerine Turkish Fresh and Processed Fruits and Vegetables Cluster URGE Projesiyle dördüncü halkayı ekledi.

2020-23 yılları arasında pandemi döneminde herkesin eve kapandığı süreçte Türk yaş meyve sebze sektörüyle ilgili Taze Kiraz, Üzüm ve Nar Ürünlerinde Hedef Pazarlar UR-GE Projesiyle Hindistan’a ihracatlarını 3 yılda 3, 5 kat artırarak 30 milyon dolardan 100 milyon doların üzerine çıkardıklarını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Ticaret Bakanlığı’nca 619 UR-GE Projesi arasında “UR-GE Projeleri İyi Uygulama Örneği Ödülü”yle onurlandırıldıkları için çok mutlu olduklarını, bu ödülün Turkish Fresh and Processed Fruits and Vegetables Cluster URGE Projesi’nin daha başarılı olması için kendilerini motive ettiğini kaydetti.

Taze meyve sebze ve meyve sebze mamullerinde ihracat hedefimiz 10 milyar dolar
Anadolu topraklarında tohumdan çatala güvenli gıda üretildiğini URGE Projeleriyle dünyaya anlattıklarını vurgulayan Uçak, “Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki 12 ihracatçı birliğimiz arasında dördüncü URGE Projesini başlatan ilk ihracatçı birliği olduk. Beşinci URGE Projesi için de istekliyiz. Ticaret Bakanlığımız projelerimize yüzde 75 destek sağlıyor. Özellikle Uzakdoğu’da Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Vietnam, Malezya, Singapur, Endonezya gibi pazarlarda konumumuzu güçlendirmek istiyoruz. Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinde 10 milyar dolar ihracat hedefine URGE, TURQUALITY Projeleri, fuarlar, sektörel ticaret heyetleriyle ulaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

EYMSİB’in yeni UR-GE Projesiyle 2028 hedefi 2 milyar dolar ihracat
Tarihi bir başarıyla sonuçlanan Taze Kiraz, Üzüm ve Nar Ürünlerinde Hedef Pazarlar UR-GE Projesi gibi başarılı olacak yeni bir UR-GE Projesini başlattıklarını aktaran Uçak, “Projemizin başarısını gerek basından gerek katılımcı firmalardan duyan üyelerimiz bu projemize yoğun ilgi gösterdiler. Turkish Fresh and Processed Fruits and Vegetables Cluster URGE Projemize başvuru sayısı 41’e ulaştı. Bugün hızlı bir başlangıç yaptık. Umarım bu seferki projemiz daha çok ses getirecek ve ülkemize döviz kazandırmak için katkımız sürecek. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimizin 2023 yılı sonunda 1 milyar 330 milyon dolar olan ihracatını 2028 yılında 2 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Turkish Fresh and Processed Fruits and Vegetables Cluster URGE Projesi’ne şu firmalar katıldı; “A.V.O.D. KURUTULMUŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, AK CELEP PAMUK GIDA TARIM ÜRÜNLERİ TEKSTİL VE TURİZM SANAYİ TİCARET İTHALAT İHRACAT LİMİTED, AKGEDİK GIDA ANONİM ŞİRKETİ, ALANATURA GIDA TEKSTİL İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ALTUBAY GIDA TARIM ÜRÜNLERİ NAKLİYE AMBALAJ MALZ. SOĞ. HAVA DEP. İNŞ. İTH. İHR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., ARK KONSERVECİLİK YAPI İNŞAAT TAR.ÜRÜNLERİ AMBALAJ NAK.GIDA DANIŞMANLIK HİZ.İTH.İHR.SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ., BAPA GIDA MADDELERİ SAN.VE TİC LTD. ŞTİ., BAŞAK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, BEYOBASI TARIM ÜR.GIDA TUR.PET PLAS.AMB.İTH.İHR.SAN.TİC.LTD.ŞTİ, CAN GLOBAL GIDA TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, CENA DIŞ TİCARET VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ, ÇOBANOĞLU LOJİSTİK GIDA TARIM ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT İŞ TAKİP SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, DNZ-DENİZ DIŞ TİCARET SANAYİ VE PAZARLAMA LİMİTED ŞİRKETİ, EGE HAZIR YİYECEK DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, EKO TEKNİK DANIŞMANLIK ZIRAİ ÜRETİM VE TEKNİK HİZMETLERİ TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ., FORM AGRO TARIM ÜRÜNLERİ ENERJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, GÜLEÇ GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ., HIPP DIŞ TICARET LİMİTED ŞİRKETİ, HM GLOBAL MİMARLIK LİMİTED ŞİRKETİ, HM SEBZE MEYVE İTHALAT İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ, İNSUS DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, KIRICILAR DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, LİDYA KONSERVECİLİK MÜTEAHHİTLİK İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MATEKS TARIM ÜRÜNLERİ GIDA ENERJİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, MEDİ ÖZEL GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, MEMO FRUİTS TARIM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, MENKUR TAŞIMACILIK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, NİLBATU GIDA TEKSTİL SOĞUK HAVA DEPOLARI TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ONTAD GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, ORKİ KİRAZ VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ, ÖZİNAN TARIM ÜRÜNLERİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, SANFORD GIDA TARIM İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, SCG GIDA İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, SPİLOS GIDA TARIM VE HAYVANCILIK TAŞIMACILIK İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET, TARDAŞ DANIŞMANLIK GIDA İTH.VE İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., UÇAK KARDEŞLER GIDA ANONİM ŞİRKETİ, VIRGO EPHESOS VEGETABLES AND FRUİTS SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, YALICAN GIDA TARIM ÜRÜNLERİ NAKL.TUR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., YAZBERRİES TARIM LOJİSTİK İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, YETİMLER TARIM ÜR.İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ., ZAFER GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bedavaya versekte alan yok

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

Arşiv