100’üncü yıla yakışan kurtuluş coşkusu!

Mordoğan ve Karaburun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı, vatandaşların yoğun katılımıyla bayram havasında kutlandı.

  • 0
  • 331
100’üncü yıla yakışan kurtuluş coşkusu!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de işgal güçlerinin denize döküldüğü en son nokta olan Mordoğan ve Karaburun, kurtuluş sevincini 100’üncü kez yaşadı. 16 Eylül’de Mordoğan’da, 17 Eylül’de Karaburun’da gerçekleştirilen etkinliklere binlerce vatandaş katılırken; Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve devrimlerine bağlılık vurgusu yapıldı.
Mordoğan’da bando eşliğinde kortej ve fener alayı ile başlayan etkinlikler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası Konseri ve Türk pop müziğinin sevilen sesi Öykü Gürman’ın konserleri ile devam etti. Sanatçılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar Mordoğanlılar’a muhteşem bir müzik ziyafeti yaşattı.

 
HER SOKAKTA 100. YIL COŞKUSU
Karaburun’un 100’üncü Kurtuluş Günü kutlamaları ise 17 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’de ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması ve saygı duruşunda ile başladı.
Zeybek ve bando gösterisi ile devam eden kutlamalar kapsamında 100’üncü yıl anısına Karaburun Demokrasi Parkı’nın açılışı gerçekleşti.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin her yerinde 100’üncü yıl coşkusunu yaşatan hemşehrilerine teşekkür etti.
Doğup büyüdüğü ilçenin 100’üncü Kurtuluş Günü’nü Belediye Başkanı olarak kutlamasının, hayatındaki en büyük onurlardan biri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“BUGÜN BİZİM EN BÜYÜK GURUR GÜNÜMÜZ”
 
“Bugün bizim en büyük gurur günümüz… Yüreğimizin kabardığı, ülkemize olan aşkımızın kelimelerle anlatılamadığı, kurtuluşun sevincini ilkilerimize kadar hissettiğimiz bir gün. Mustafa Kemal Paşa’nın askerlerini gözleri yollarda bekleyen Karaburun halkının bağımsızlık şerefini tattığı gün bugün. Karaburun halkı olarak 100’üncü yılda bir kez daha bu onuru ve gururu, göğsümüzü kabartarak haykırmak hakkımızdır.
Bu cennet vatanda hür yaşayabiliyor; yediğimiz ekmeğe, içtiğimiz suya şükredebiliyorsak; kendi vatanımızda bizi yok etmeye çalışanlara karşı varlık ve bağımsızlık savaşımızı başardıysak; minarelerimizden yükselen ezan sesleri ile huzur buluyor; gönderlerimizde dalgalanan ay-yıldızlı bayrağımız ile gurur duyabiliyorsak; bize özgür ve bağımsız bir ülke kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tüm mazlum milletlere örnek olan mücadeleleri sayesindedir. 16 Eylül’de Mordoğan’ımızı, 17 Eylül’de Karaburun’umuzu düşman işgalinden kurtaran; yokluklar içinde bağımsızlığımızı bize armağan eden şehitlerimizi sevgi, saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında Karaburunlular, ilçe merkezinde düzenlenen geleneksel Balon Korteji ve Bandosu eşliğinde fener alayına katıldı. Gecenin finalini ise sanat hayatının 50’nci yılını kutlayan usta sanatçı Bülent Ortaçgil yaptı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv