11. Kez Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri

İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış’ın değerleri ve ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı değerlerle gelecek nesillere ışık tutan kişilerin onurlandırıldığı “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nin 11’cisi Bahattin Tatış Kampüsü Cahit Gürkan Salonu'nda düzenlenen görkemli bir gecede sahiplerine sunuldu.

  • 0
  • 570
11. Kez Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış’ın değerleri ve ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı değerlerle gelecek nesillere ışık tutan kişilerin onurlandırıldığı “Bahattin Tatış Yarınlarda Var Olmak Ödülleri”nin 11’cisi Bahattin Tatış Kampüsü Cahit Gürkan Salonu'nda düzenlenen görkemli bir gecede sahiplerine sunuldu.

İlki 2011 yılında gerçekleştirilen ve ilk yılından bugüne kadar olduğu gibi bu yıl da Sanatta Başarı, İş'te Başarı, Sporda Başarı, Bilime Katkı, Eğitime Katkı ve Yaşama Katkı alanlarında 6 kategori de Ödül verildi.
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr.Yusuf Baran, Yönetmen, Oyuncu, Oyun Yazarı Tamer Levent, Liyakat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi ve Birok A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı- Mimar Şükrü Kocagöz’den oluşan Seçiciler Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu Bilime Katkı Ödülü Prof.Dr. Melahat Bilge Demirköz’e, Sanata Katkı Ödülü Ahmet Güneştekin’e, İş'te Başarı Ödülü Aziz Çaylı’ya, Eğitime Katkı Ödülü Zeliş Kurt’a, Yaşama Katkı Ödülü Koruncuk Vakfı’na, Sporda Başarı Ödülü Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı’na verildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Mezunlar Derneği Başkanı Ülkü Toker, İzmir Özel Türk Koleji’nin kurucusu, eğitimci, matematik öğretmeni, merhum Bahattin Tatış’ın değerlerini ve ilkelerini yaşatmak, kendi alanında başarı gösteren ve yarattığı nesillere ışık tutan kişileri onurlandırmak ve Bahattin Tatış’ın kemli ifadesi ile “Yarınlarda var olmak" amacıyla düzenlendiğini ve bunda Ulu Önder Atatürk’ün ışığını ve yol göstericiliğinin temel alındığını söyledi.

İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış; anma mahiyetindeki organizasyona ön ayak olan ve fikir babalığını yürüten derneğin üyesi geçmiş dönem başkanlarından Bülent Tokalıoğlu nezdinde o dönemin yönetim kurulu üyeleri ve merhum Sancar Maruflu’yu anarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “11 yıldır emek vererek bu güzel organizasyonu devam ettiren tüm mezunlar derneği yönetim kurulu başkan ve üyelerine dönem başkanımız sevgili Ülkü Toker nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum. Muhteviyatı açısından tamamen bir cumhuriyet çocuğu olan babamın fikir ve ideolojilerini yansıtan bu ödül töreni aynı zamanda ülkemizin kalkınmasında imzası olan başarılı taltif etmek amacı da taşımaktadır” dedi.

Tatış, Atatürk’ün “Efendiler, dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, muvaffakiyetler için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, sapkınlıktır” sözlerinin ardından; Samsun’da Öğretmenlere Nutuk (22 Eylül 1924), Mersin’de Halka Nutuk (17 Mart 1923), Adana Esnaf Cemiyeti Üyeleri’ne Nutuk (16 Mart 1923) Spor Kongresi Heyeti’ne Nutuk (30 Eylül 1926) ve Kastamonu Belediyesi Binasında Nutuk (24 Ağustos 1925) paragraflar okudu.

Tatış konuşmasını şöyle tamamladı: “Babam Bahattin Tatış için Cumhuriyet Çocuğu ifadesini kullandım. İşte onlar Atatürk’ü bu öğüt ve telkinleri ile yetişip Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni nesillerinin yetişmesinde bir köprü vazifesi gördüler. Bu gün de huzurlarınızda bu devrin meyvelerini topluyoruz.Ödül alan tüm adaylarımızı Tatış ailesi ve camiam adına bir kez daha kutluyorum” dedi.

Sunuculuğu Zafer Rengin Baykal ve Boran Kerimi’nin üstlendiği gecede Ritmik beraberlik, ritmik uyum Ödülü sahibi Bornova kampüs Lise Gençlik Korosu ( İzmir çok sesli polifonik koro), Türkiye şampiyonasında 10 dans üzerinden Latin ve standart 2 kategoride Türkiye Şampiyonu, Master class ünvanlı dansçılar Selin-Erdal Kurun kardeşler ile Piyanist Zafer Çebi’nin eşliğinde Cansu Kırca geceye özel hazırladığı şarkıları seslendirdi.
Gecenin fotoğrafları için Foto galeriye gidiniz

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv