12. Bahattin Tatış Resim Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu

  • 0
  • 730
Yazı Boyutu:

İlki 2002 yılındadüzenlenen Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması’na bu yıl da ülkemizin farklıillerinden ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde eğitim gören birçok gençözgün eserleri ile katıldılar. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da her eseralanında söz sahibi jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi ve 12 eserödüle layık görüldü.  

Bugüne kadar 12 yarışmaiçin toplam 31,500’den fazla eserin yarışma jürisi tarafından değerlendirildiğiGeleneksel Bahattin Tatış Resim Yarışması’na bu yıl “Ortaokul”, “Lise ve DengiOkullar” ve “Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri” kategorilerindetoplam 3082 eser katıldı. 

12.si düzenlenen UlusalBahattin Tatış Resim Yarışması’nın bu yıl ki jüri üyeliği görevini; Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. CandeğerYılmaz, İYTE Rektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, İYTE Rektör Yardımcısı Prof.Dr. H.Murat Günaydın, Ressam Güven Zeyrek, Ressam Hasan Rastgeldi, Ressam FilizPelit,  Ressam Nur Hilal Harsa, İTKBahattin Tatış Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Aşkın Saraç ve İTK Resim ZümreBaşkanı Tuğçe Kutlu yaptı. 

Güzel Sanatlar ve EğitimFakültesi Resim Bölümleri’nden 113 eserin katıldığı yarışmada birinci SelçukÜniversitesi’nden Mustafa Sönmez, ikinci Sedat Gökçe ve üçüncü ise Dokuz EylülÜniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nden Naile Ayar oldu. 

420 eserin katıldığıLise ve Dengi OkullarKategorisi’nde birinci İzmir Mustafa Kemal AnadoluLisesi’nden Dilay Akgün, Balıkesir Kadriye Kemal  Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ndenYağmur Esen, üçüncü ise İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ndenYaren Çolakoğlu olurken; Çukurova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden Önder Erise mansiyon ile ödüllendirildi. 

Ortaokul kategorisinde2549 eserin katıldığı 12. Bahattin Tatış Resim Yarışması’nda, birinci İstanbulFahrettin Aslan Ortaokulu’ndan Şükrü Buğra Başak, ikinci Adana TuğrulbeyOrtaokulu’ndan Sudenaz Bolat, üçüncü İzmir Buca Ortaokulu’ndan Suna Buğdayolarak belirlendi. 

2011 yılında verilmeyebaşlanan Güven Zeyrek Jüri Özel Ödülü’nü bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi BucaEğitim Fakültesi’nden Elif Nadas alırken; 2013 yılında verilmeye başlanan HasanRastgeldi Jüri Özel Ödülü’nü ise Dokuz Eylül Üniversitesi Buca EğitimFakültesi’nden Mehmet Kaya aldı. 

Dereceye girenlereserler hariç 143 eserin de sergilenmeye değer görüldüğü 12. Bahattin TatışResim Yarışması Ödül Töreni İTK Uşakizade Köşkü’nde düzenlendi. İTK Edebiyatöğretmenlerinden Sibel Şentay’ın sunumuyla İTK Gazi Mustafa Kemal Paşa Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen ödültöreni, sergi açılışıyla son buldu. Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması’ndadereceye giren ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan sergi hafta içi09.00-18.00, hafta sonu ise 09.00-16.00 saatleri arasında izlenebilir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv