120 saatte hayatı değişti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun, Türkiye’nin önde gelen yazılım geliştirme platformlarından Kuika ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiği “Yazılım ve Tasarım Kampı”, birinci sınıf öğrencisi Uygar Tanım Somuncu’nun hayatını değiştirdi. 5 günlük kampta, kodlama ve tasarımdaki yeteneğiyle Kuika yetkililerinin dikkatini çeken Somuncu, henüz 19 yaşında işe alındı.

  • 0
  • 1.559
120 saatte hayatı değişti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun, Türkiye’nin önde gelen yazılım geliştirme platformlarından Kuika ile iş birliği yaparak gerçekleştirdiği “Yazılım ve Tasarım Kampı”, birinci sınıf öğrencisi Uygar Tanım Somuncu’nun hayatını değiştirdi. 5 günlük kampta, kodlama ve tasarımdaki yeteneğiyle Kuika yetkililerinin dikkatini çeken Somuncu, henüz 19 yaşında işe alındı. Daha mezun olmadan, uluslararası alanda faaliyet gösteren şirkette işe girme imkanı yakalayan Somuncu, “Çok mutlu ve heyecanlıyım. Gelecekteki hedeflerim için önemli bir fırsat yakaladığımın farkındayım. Bundan sonra daha çok çalışacağım, bana duyulan güveni boşa çıkarmayacağım” dedi. Somuncu, Kuika’da bilgisayar, tablet ve mobil cihazlar için uygulama geliştirecek.

İEÜ Meslek Yüksekokulu, ilk kez geçtiğimiz yılın Mart ayında gerçekleştirdiği “Yazılım ve Tasarım Kampı”nın ikincisini, 8-12 Mart tarihleri arasında düzenledi. Seattle, San Francisco, İstanbul ve İzmir'de ofisleri bulunan Kuika şirketinin alanında uzman isimleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı ve Grafik Tasarımı okuyan 40 öğrenciye eğitim verdi.

TÜM ÖĞRENCİLERE SERTİFİKA
İEÜ’lü gençler, kamp boyunca “genel tasarım kavramları”, “arayüz tasarımı”, “uygulama geliştirme”, “uygulama geliştirme” konularında detaylıca bilgilendirildi. Kampın son gününde ise gençlere, öğrendiklerini uygulamalarına yönelik ödev verildi. Kampta büyük başarı gösteren öğrenciler sertifika almaya hak kazanırken, ilk 3’e giren öğrencilere de staj imkanı tanındı. Ancak kamp boyunca proje ve fikirleriyle şirket yetkililerinin ilgisini çeken Uygar Tanım Somuncu, Kuika’da işe alındı. Bilgisayar Programcılığı birinci sınıf öğrencisi Emir Enes Karakoyun ve Grafik Tasarımı birinci sınıf öğrencisi Simay Horasanlı ise, yaz döneminde Kuika’da staj yapmaya hak kazandı. 

ŞAŞIRDIM, ÇOK MUTLU OLDUM
Kamp sonunda işe alındığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Somuncu, “Küçüklüğümden beri teknolojiye ve bu alandaki yeniliklere ilgi duyuyordum. Henüz birinci sınıfta olmama rağmen akademisyenlerimin de desteğiyle kodlama alanında kendimi geliştirdim. Kampın, benim bu alandaki gelişimime olumlu katkı yapacağını düşünüyordum ama işe girmek benim için de biraz şaşırtıcı oldu. Sevdiğim bölümde, sevdiğim bir üniversitede okuyorum. Kendimi bu alanda yetenekli görüyorum ve çok çalışıyorum. Tüm bunların başarımda etkili olduğuna inanıyorum. Bir yandan eğitimim devam ediyor, o nedenle şimdilik yarı zamanlı olarak  Kuika’da çalışacağım. Bilgisayar, tablet ve mobil cihazlar için uygulama geliştirilmesi noktasında görev yapacağım. Geleceğe dair hedefim, ülkemde kalarak yazılım alanında global projelere imza atmak” dedi.

FARKIMIZI GÖSTERDİK
İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emre Küheylan ise, İEÜ’nün Türkiye’de üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan ‘Kampüsİzmir’ modelini hayata geçirdiğini ve bu sayede birçok şirketle ortak çalışma yapılarak öğrencilere yeni fırsatlar sunulduğunu söyledi. Kuika ile yapılan iş birliğinin de bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Küheylan, “Kuika ile sektörel iş birliği yapmamızın amacı, öğrencilerimizin yeni mesleki fırsatlar elde etmesini, iş dünyasını tanımalarını sağlamaktı.  Bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Öğrencilerimiz, Kuika platformu üzerindeki uygulamaları öğrendi, özgün projeler üretti. Sadece 3 öğrencimiz değil, tüm öğrencilerimiz bilgi birikimleriyle, fikirleriyle, projeleriyle bizleri gururlandırdı. Üniversitemizin, bölümlerimizin farkını gösterdi. Kamp, tüm öğrencilerimiz için kazanım oldu. Meslek Yüksekokulu olarak, öğrencilerimize yeni fırsatlar yaratmak için çalışmaya, iş birliği geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Vize sorunu geçici bir süreç

Arşiv