13’te 13

  • 0
  • 1.505
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ligde çeyrek final serisinde eşleştiği Karagücü takımını 3-0’la geçerek yarı finale yükselmeyi başardı. Bu sonuçla üst üste 13. kez Avrupa kupalarına katılmayı garantileyen İzmir temsilcisi, 2000 yılından bu yana kesintisiz olarak uluslararası kulvarda mücadele ederek kendisine ait rekoru geliştirdi.
 
Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin rekortmen takımı İzmir Büyükşehir Belediyesi, peş peşe 13. kez Avrupa vizesi almayı başararak sahibi olduğu, “ülkemizi yurt dışında en fazla temsil eden takım” unvanını geliştirdi. Çeyrek finalde Karagücü takımı ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediyesi, normal sezondaki iki karşılaşmayı da kazandığı için seriye 1-0 önde başladı. İzmir’deki finallerde rakibini 73-55 ve 65-49’luk skorlarla iki kez daha yenilgiye uğrayan ev sahibi ekip, durumu 3-0’a taşıdı ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nde yarı finale yükselmeyi başardı.
Yarı finalde Galatasaray’ın rakibi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı, bu sonuçla Avrupa kupalarına katılmayı da garantiledi. Ülkemizi yurt dışında en fazla temsil eden takım unvanının sahibi İzmir ekibi, üst üste 13. kez Avrupa’da boy gösterecek.
Türkiye’de tekerlekli sandalye basketbolunun gelişmesinde önemli rol oynayan, 4 kez namağlup şampiyon olan ve üst üste 103 maç galip gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mayıs’ta başlayacak yarı final serisinde, kadrosunda çok sayıda yabancı bulunduran Galatasaray’la karşılaşacak. Antrenör Harman Yazıcıoğlu, İzmirli sporculardan oluşan mütevazı kadrolarıyla dev bütçeli rakiplere karşı mücadele ettiklerini belirterek, bu başarılara imza atan sporcularının her türlü övgüyü hak ettiğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv