130 kursiyer eserleriyle göz doldurdu

  • 0
  • 1.060
Yazı Boyutu:

Ahşap boyamadan takıtasarımına kadar birçok farklı branşta eğitim gören 130 kursiyerin el emeği göznuru eserlerinin yer aldığı serginin açılışını Konak Belediye Başkanı SemaPekdaş yaptı.

 

Konak Belediyesi’ne ait İsmet Paşa Semt Merkezi’nde eğitimgören 130 kadın kursiyerin yıl boyunca ürettiği birbirinden güzel el işiürünler açılan sergide görücüye çıktı. Ahşap boyamadan takı tasarımına kadarbirçok farklı branşta eğitim gören kursiyerlerinin emeğini gözler önüne serenserginin açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Halk EğitimMerkezi Müdürü Yasin Öztürk ile birlikte yaptı.

 

80 FARKLI BRANŞTAKURS
Konak Belediyesi bünyesinde hizmet veren 10 semt merkezindeki kurslardanher yıl binlerce yurttaşın faydalandığını belirten Başkan Pekdaş, verileneğitimler sayesinde meslek sahibi olan kursiyerlerin yanı sıra kendi işinikuranların da olduğunu dile getirdi. Semt merkezlerinde 80’e yakın branşta kursunverildiğine dikkat çeken Pekdaş, amaçlarının mevcut kursları daha nitelikli veişlevsel hale getirerek sürdürmek olduğunu söyledi.

 

SORUNLAR BİRLİKTEÇÖZÜLÜR
Semt merkezlerine özellikle kadın yurttaşların yoğun katılım gösterdiğinibelirten Başkan Pekdaş, “Bir yıl boyunca hem bir arada olmanın tadını yaşadınızhem de birlikte üretmenin ve öğrenmenin keyfine vardınız. Bitlikte olmanıntadını yeni dönemde de yaşayacağız. Sorunları ancak bir arada olursakçözebiliriz. Bundan sonra daha çok birlikte olacağımız bir dönem yaşayacağız”diye konuştu. Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk de , “BizKonak halkı olarak çok şanslıyız çünkü Konak Belediyesi semt merkezleri, buradayaşayanlara sosyalleşme, bir araya gelip dertlerini paylaşma birlik veberaberlik içinde olma imkanı tanıyor” dedi.  Pekdaş ve Öztürk daha sonra semt merkezindeaçılan sergiyi gezdi. Kadınlarla bol bol sohbet eden Başkan Pekdaş, talep vesorunları dinledi, tek tek not aldı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv