150 öğrenci ‘denizci’ oldu

  • 0
  • 543
Yazı Boyutu:

Çevre konusunda bireyleri aydınlatmak ve duyarlı halegetirmek amacı ile çalışmalarını sürdüren Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, kamuyararına olan faaliyetlerini sürdürüyor.Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Seferihisar’da başlatılan“TURMEPA Masmavi Deniz Kampı”na gelen aralarında yabancı öğrencilerinde olduğu8-12 yaş arası 150 öğrenci TÜDEV Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’nde birgünlük eğitim alarak denizci oldu.

İMEAK DTO İzmir ve TURMEPA İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk,TÜDEV Çeşme Yat kaptanlığı Eğitim Merkezi’ne gelen öğrencilere gemicilikmalzemelerinin tanıtıldığını, denizcilik yarışmalarının yanısıra denizci şarkıve oyunlar ile denizle ilgili resim yarışmalarının yapıldığını söyledi.

Öğrencilerde deniz sevgisinin yaygınlaştırılması ve deniztemizliği bilincinin oluşturulması amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerinibelirten Öztürk,  yürütülen çalışmalardakendilerine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öztürk, çalışma ile aynı zamanda öğrencilerin Çeşme YatKaptanlığı Eğitim Merkezi’ni tanıdıklarını vurgulayarak şunları söyledi:“Çeşme Yat Kaptanlığı Eğitim Merkezi’ne gelenöğrenciler denizi ve deniz eğitimini tanımalarının yanında güzel bir güngeçirdiler. Öğrencilere, gemi kısımları, simülatörle gemi kullanımı gibieğitimler verildi, gemicilik malzemeleri tanıtıldı. Ayrıca, denizle ilgilişarkı ve resim yarışmaları düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilereödülleri verildi. Asıl amacımız, denizlerin ve kıyıların kirletilmemesimesajını vermek. TURMEPA olarak bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla busevgiyi ve bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Yararlı olduğuna inanıyoruz” diyekonuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarıma akademik destek

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

Arşiv