16. Uluslararası Inged Elt Çalıştayı, başladı

  • 0
  • 742
Yazı Boyutu:

Dokuz EylülÜniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ile Inged ELT Derneği işbirliğiyledüzenlenen “16. Uluslararası Inged ELT Çalıştayı” DESEM’de başladı. Çok sayıdayabancı akademisyenin katıldığı çalıştay, 3 gün sürecek.  

Çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir ValiYardımcısı Mustafa Harputlu, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr.Kadim Öztürk, Inged ELT Derneği Başkanı Aydan Ersöz ile çok sayıda yabancıakademisyen katıldı.  Çalıştayınaçılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Türkiye’nin 176 üniversitesibulunduğunu, bunların 9 tanesinin İzmir’de yer aldığını belirterek, “DokuzEylül Üniversitesi öğrenci sayısı açısından İzmir’in en büyük üniversitesidir.13 Fakülte, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 49 Araştırma ve UygulamaMerkezimizle, Türkiye’nin önemli eğitim kurumlarından bir tanesiyiz” dedi. 

İzmir ValiYardımcısı Mustafa Harputlu ise Türkiye’de dil konusuna çok emek harcanmasınakarşın, öğrenilemediğini belirterek, “Yabancı dil konusunda neden bu kadarbaşarısız olduğumuzun anlaşılması gerekir. Zihinsel düşünce yapımızla ilgilimi, yoksa eğitim sistemimizde mi bir sıkıntı var, araştırılmalıdır. Dünyanın eniddialı diline sahip olan ülkeler, kendi dillerini dünyaya yaymak için çoksayıda dil merkezleri ve enstitüler açıyorlar. Biz bulunduğumuz coğrafyadayüzyıllardır medeniyet üreten bir milletiz. Bu nedenle dilimizi yaymamız hem dedünyanın gelişmiş dillerini öğrenmemiz gerekir” dedi.  Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç.Dr. Kadim Öztürk ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin teknik imkanları ve donanımıile yabancı dil eğitimi konusunda Türkiye’nin en başarılı üniversitelerindenbiri olduğunu ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından Yard. Doç. Dr. KadimÖztürk, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’e, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu veInged ELT Derneği Başkanı Aydan Ersöz’e teşekkür plaketi sundu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv