1750 öğrenciye ‘mentor’ desteği

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), kampüse yeni gelen öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla 6 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Öğrenci) bu sene de hız kesmedi.

  • 0
  • 608
1750 öğrenciye ‘mentor’ desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), kampüse yeni gelen öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla 6 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Öğrenci) bu sene de hız kesmedi. Öğrencilerin sosyal yönden kendilerini geliştirmelerine de büyük katkı sağlayan proje kapsamında, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan İEÜ’lü gençler arasından 130 rehber öğrenci belirlendi. Mentor öğrenciler, 73’ü yabancı olmak üzere bu yıl eğitime başlayan bin 750 genç ile eşleştirildi. Öğrenciler, salgın nedeniyle görüşmeye ilk olarak çevrim içi platformda başladı.

İlk dönemin sonuna kadar devam edecek projede rehber öğrenciler, üniversiteye yeni başlayan gençlere bölümlerini tanıtacak, kampüsteki imkanlar hakkında

 detaylı bilgi verecek. Öğrencilerin, sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını da sağlayacak rehber öğrenciler, kurdukları WhatsApp grubu ile gençlerle her daim iletişim halinde olacak.

323 BAŞVURU DEĞERLENDİRİLDİ
İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Özge Kulaçoğlu, projeye çok önem verdiklerini, rehber öğrencilerin yapılan detaylı mülakat sonucunda belirlendiğini ifade etti. Kulaçoğlu, “Projemizi ilk kez 2015 senesinde başlatmıştık. Bu yıl ise, çok daha kapsamlı bir hale getirdik. Uzun bir pandemi süreci nedeniyle gençlerimizin sosyal hayattan da uzak kaldığını göz önünde bulundurduğumuzda, projemiz daha da anlamlı hale geliyor. Biz, öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini ve okulumuzun tüm imkanlarından gönüllerince yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Elbette onların memnuniyeti, bizleri de mutlu ediyor. Mentor öğrencilere yönelik başvurularımızı haziran ayında toplamaya başlamıştık. 323 başvuru arasından mülakat ile 130 öğrenciyi belirledik” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER HER DAİM ÖNCELİĞİMİZ
Özellikle okula yeni başlayan öğrencilerin talep ve görüşlerini çok önemsediklerini söyleyen Kulaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğrencilere dokunan projeler yapmak, üniversite olarak bizim her daim önceliğimiz. Kampüse yeni gelen bir öğrencinin uyum süreci bazen hızlı geçmeyebilir. Kampüse uyum sürecini, üniversitemizin gençlere sağladığı geniş imkanları en iyi anlatacak olan kişi, benzer durumlardan geçmiş olan öğrencilerdir. Biz de bu düşünceden yola çıkarak projemizde tamamen üniversitemizde eğitim gören öğrencilere yer verdik. Bize gelen olumlu dönüşler de projenin başarısını gözler önüne seriyor. Öğrencilerimizle birlikte hareket ederek önümüzdeki süreçte özel projeler yapmayı sürdüreceğiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv