18 Köy 1 Konser

  • 0
  • 1.501
Yazı Boyutu:

Milli kültürümüzün ve kimliğimizin vazgeçilmez temelunsurlarından biri olan güzel sanatların halkımızın ayağına götürülmesi,tanıtılıp sevdirilmesi amacı ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaAlsancak Rotary Kulübü; İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet SenfoniOrkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, D.E.Ü.DevletKonservatuvarı, E.Ü.Devlet Konservatuvarı, TRT ve halk sanatçılarından oluşan30 kişilik Turkısh Brass Ensemble Orkestrası, ücretsiz olarak 18 Köy 1 Konser konseptindebüyük bir Halk Konseri gerçekleştirecek.

Konser 27 Eylül 2013 Cuma günü saat 20.30’da Menderesilçesi, Çatalca Köy Meydanı’nda Menderes ilçesine bağlı 18 Köy halkına (Akçaköy, Ataköy, Çakaltepe, Çamönü, Çatalca, Çile, Çileme, Develi, Efemçukuru,Gölova, Karakuyu, Keler, Kısık, Kuyucak, Küner, Sancaklı, Şaşal, Yeniköy) verilecek. 
Nostaljik olarak gaz lambası ışığında gerçekleşecek olan konser de traktörrömorkları da podyum olarak kullanılacak.

Turkish Brass Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya,  Turkish Brass Orkestrası’nın Güzel sanatlareğitiminin mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okulöncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki insanımıza çok çeşitli kültürve sanat etkinlikleri ile ulaşılarak güzel sanatların tanıtılması, halkımızınsanatsal duyarlılıklarının eğitilip, geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin veestetik duygularının yükseltilmesinin amaçlandığını söyledi.  

KÖYDE BALE
TURKISH BRASS ENSEMBLE Orkestrası’nın gerçekleştireceği konserde KlasikMüzikten, Operadan, Türk Halk Müziğinden, Türk Sanat Müziğinden, Tiyatrosanatından, Şiir sanatından, Resim sanatından, Halk Danslarından örneklersunulurken, ilk kez köy meydanında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nden BalerinCeren Sevinçler ve Balet Noyan Gültekin orkestranın seslendireceği Valslereşliğinde köyde bale sanatına ilişkin örnekler vererek, dans edecekler.

KÖY ÇOCUKLARINA ENSTRÜMANLAR TANITILACAK
TURKISH BRASS ENSEMBLE Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya’nınyönetiminde gerçekleştirilecek etkinlikte Genel Sanat Yönetmeni tarafındanköydeki çocuklara enstrümanlar teker teker tanıtılırken, onlara çocukşarkılarından örnekler seslendirilecek ve konser sonrasında Alsancak RotaryKulübü tarafından çocuklara çeşitli masal kitapları armağan edilecek.

Ayrıca köy çocuklarının hazırladığı Aziz Nesin Pırtlatan Balve Selma Özkurt Yeni Haller Eski Haller adlı Tiyatro gösterilerine, Köy HalkOyunları Ekibinin gösterisi ve Köylülerin oluşturduğu Köy Korosu da konserde yeralacak.

ÇATALCA SANAT KÖYÜ OLACAK
Güzel Sanatların bütün dallarının sahneleneceği ve W.A.Mozart’ın Türk Marşı  ile başlayacak etkinlikte  G.Verdi, G.Bizet, Hammâmizâde İsmail DedeEfendi, Secaattin Tanyerli, Yılmaz Karakoyunlu, Necip Celal Andel, Aşık Veysel,Dario Moreno gibi çok sayıda  isme aiteserler seslendirilecek. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu SolistlerindenDerya Gönüldaş Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tangoları seslendirirken,operalardan Aryaları ve Napoliten eserleri İzmir Devlet Opera ve BalesiSolistlerinden Oğuz Çimen seslendirecek.

Konserde önemli Türk Şairlerinden  ‘’Attilla İlhan’ın Ben Sana Mecburum, CanYücel’in Harşey Sende Gizli, A.Muhip Dıranaz’ın Fahriye Abla, Nazım Hikmet’inKarıma Mektup, Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 Yaş , Cahit Külebi’nin Hikaye, BedriRahmi Eyüpoğlu’nun Sitem’’ Necip Fazıl Kısakürek Sakarya Türküsü, adlı şiirlerMilli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ seslendirecek.

KÖYDEHASAT KONULU RESİM
Resim ve Heykel sanatçıları İlhan Dündar ve Güner Özkan tarafından 3x2boyutlarında bir tuvale konser sırasında Köyde Bağbozumu Konulu bir temayıişleyerek, konser sonrası Çatalca Köyü Muhtarı Süleyman Üstün Güner’e gününanısına Köy Odasında sergilenmek üzere Alsancak Rotary Kulübü Başkanı AmaçAksoy tarafından armağan edilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Arşiv