1881’e tam not

  • 0
  • 1.058
Yazı Boyutu:

Müjdat Gezen'in yazıp yönettiği Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan ”1881-” oyunu  İzmir’de büyük ilgi gördü.
İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sergilenen ve afişinde "Sponsoru olmayan, devlet yardımı almayan, salonu doldurduğu zaman bile zarar eden bir özel tiyatro 44 kişilik kadroyla oyun oynar mı? O oyun Atatürk'ün yaşamı ise, oynar!" ifadelerine yer verildiği oyun, herhangi bir reklam çalışması yapılmamasına karşın yüzlerce kişi tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.
Adeta belgesel niteliği taşıyan,  Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ın doğum sancıları ve çığlıklarıyla başlayan ve Rutkay Aziz’in sesiyle ”O gün Türk Halkının kaderi değişti…” sözleriyle devam edien Atatürk’ün hayatından kesitlerin anlatıldığı her sahnedeki dekorlar da sürekli yenilendiği oyunun hemen hemen her sahnesi izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı.
Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun 44 oyuncusu tarafından oynanan oyunun dekoru Leyla Gezen,  iç sesi Rutkay Aziz imzasını taşıyan oyunun afişi ise Bedri Baykam tarafından hazırlanan oyunun finalinde ise bir kısmı gözleri dolu İzmirli tarafından ayakta uzun süre alkışlandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv