19 Mayıs, kurtuluştan kuruluşa” giden yolun başlangıcıdır.

Ege Koop Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Hüseyin Aslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

  • 0
  • 687
19 Mayıs, kurtuluştan kuruluşa” giden yolun başlangıcıdır.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aslan, şunları dedi:
9 Mayıs 1919; Milli Mücadele, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in kuruluşu için başlanan yolculukta, Atatürk’ün milleti yanına alarak attığı ilk ve kararlı adımdır; “kurtuluştan kuruluşa” giden yolun da başlangıcıdır.

Bir anlamda; Türkiye Cumhuriyet’inin de doğum günü. 19 Mayıs 1919; Milli Mücadelenin ilk durağıdır ancak son durağı değildir.
Diyebiliriz ki; 19 Mayıs 1919 uygarlık, bağımsızlık, özgürlük, ulusal egemenlik, demokrasi ve tüm bu değerler için “kurtuluş” ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin “kuruluş” yolculuğunun da başlangıcıdır.

Milli Mücadele; bugün de devam ediyor. Bu mücadele; bağımsız ve egemen Türkiye Cumhuriyeti’nin ve özgür Türk Ulusu’nun sonsuza kadar devam edecek “var olma” mücadelesidir.

Atatürk’ün Samsun’dan sonraki en önemli durakları da; Amasya, Sivas ve Erzurum oldu.
Atatürk; Amasya’da “Millet’in İstiklalini, Millet’in azim ve kararı kurtaracaktır.” tamimiyle “kurtuluş meşalesi”ni yaktı.
Sivas ve Erzurum kongrelerinde de Atatürk; iktisatta, siyasette “Tam Bağımsız Türkiye”nin ve ulusal egemenliğin “yol haritası”nı çizmiş, milli mücadele ruhunu canlandırmış, tek başına çıktığı yolculuğu milletle birlikte “kurtuluş” ve “Cumhuriyet”in kuruluş yolculuğu”na dönüştürmüştür.
Tarihimizi unutmayalım, unutturmayalım. Dünü unutursak, ileride birileri de çıkar bize bugünümüzü unutturur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv