2 Kutup 1 Alan Galeri A’da

Ali Temel Köseler, A. Ceren Asmaz, Dicle Öney, Elif Aydoğdu Ağatekin, Emre Aydos, Ezgi Hakan, Fatih Şimşek, Güler Oğuz, Hanife Buğurcu, Kaan Canduran, Kadir Sevim, Mürşit Cemal Özcan, Nizam Orçun Önal, Safiye Bay Başar, Soner Pilge’in eserlerinden oluşan Karma Seramik Sergisi “2 Kutup 1 Alan” Galeri A Güncel Sanat Merkezi’nde açıldı. Küratörlüğünü Emre Aydos’un üstlendiği ve Pandemi kurallarının uygulandığı sergi açılışı çok sayıda sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi.

  • 0
  • 2.160
2 Kutup 1 Alan Galeri A’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ali Temel Köseler, A. Ceren Asmaz, Dicle Öney, Elif Aydoğdu Ağatekin, Emre Aydos, Ezgi Hakan, Fatih Şimşek, Güler Oğuz, Hanife Buğurcu, Kaan Canduran, Kadir Sevim, Mürşit Cemal Özcan, Nizam Orçun Önal, Safiye Bay Başar, Soner Pilge’in eserlerinden oluşan Karma Seramik Sergisi “2 Kutup 1 Alan”  Galeri A Güncel Sanat Merkezi’nde açıldı. Küratörlüğünü Emre Aydos’un üstlendiği ve Pandemi kurallarının uygulandığı sergi açılışı çok sayıda sanatçı ve sanatseveri bir araya getirdi.

Sergi ile ilgili bilgi veren Küratör Emre Aydos, Fransız şair Arsene Houssaye’in ''Eski anılarımız, yeni umutlarımız olmalıdır'' sözleriyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bireysel farklılıklar olsa da, tüm insanlar umutlu düşünme kapasitesine sahiptirler. Geçmişimizle aramıza çizmek zorunda kaldığımız sınırları aşmaya çalıştığımız şu günlerde, ‘’pozitif’’ ve ‘’negatif’’ kavramları belleklerimizde farklı anlam yüklemeleri oluşturmaya başlamıştır. Olumlu bir kelimenin bu denli çaresizlik, tedirginlik, hüzün ve mücadele gibi duygular yükleneceği, ya da olumsuz olarak anlamlandırdığımız kelimeden kıvanç duyacağımızı kestirmek zordu. Her ne kadar  olumsuz anılarımız zihnimizde berraklığını korusa da İnsanlığın geçmişte aşmayı başardığı zorluklar bu günlerde her birimize umut ve inanç aşılamalı.”
Sergi, 29 Ocak 2021 tarihleri arasında Galeri A Güncel Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv