2. ULUSLARARASI TAEKWONDO TURNUVASI BAŞLADI

  • 0
  • 759
Yazı Boyutu:

ÇİĞLİ BELEDİYESİ Çiğli Belediyesi ile Türkiye Taekwondo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Türkiye’nin en büyük özel taekwondo turnuvası olan 2. Uluslararası Taekwondo Turnuvası Halkapınar Spor Salonu’nda başladı. Yerli yabancı birçok kulübün ilgi gösterdiği turnuvada,  Türkiye’den 163 kulüp, yurtdışından ise 7 ülkeden 11olmak üzere toplam 174 takımdan sporcu yarışıyor. 1000’den fazla sporcu ve spor adamının katıldığı turnuvada müsabakalar yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılıyor. Türkiye’nin hemen her bölgesinden sporcunun katıldığı turnuvaya katılan yabancı ülkeler ise Azerbaycan, Irak, Bulgaristan, Danimarka, İran, Almanya ve Afganistan oldu.
 
Rekor kırıldı
Yurtiçi ve yurtdışında önemli derecelere sahip nitelikli sporcuların katılımı ve yarışan kulüp sayısı bakımından Türkiye’deki en büyük özel taekwondo organizasyonu olan turnuvaya başvurular, milli takım, kulüp ve bireysel düzeyde kabul edildi. Turnuva 1000’den fazla sporcunun katılımıyla yapılan özel turnuvalar içinde katılımcı sayısıyla rekor kırdı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı müsabakalarda ayrıca en teknik ve en centilmen sporcu ödülleri verilecek.
 
Açılış Seremonisi Cumartesi günü
Turnuvanın açılış seremonisi 17 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da yapılacak. Tüm takımların bando eşliğinde geçit töreni yapacağı seremonide çeşitli yörelerin folklor gösterilerinin yanı sıra özel taekwondo şovları yer alacak.
 
Sporla Türkiye ve yurtdışına açılıyoruz
Taekwondo sporuna katkılarından dolayı geçtiğimiz ay Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi seçilen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Çiğli’nin taekwondo sporuyla Türkiye ve yurtdışına açıldığını söyledi. İzmir’in tanıtımı açısından önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Başkan Solak, 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’nin aldığı 5 madalyadan 2 tanesinin taekwondo branşından alındığına dikkat çekti.
 
Müsabaka kategorileri
Yıldızlar: 13 – 14 yaş       
Gençler: 15-17 yaş
Büyükler: 18 +

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv