20. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi” başladı

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “20.Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi” Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde başladı.

  • 0
  • 869
20. Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi” başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “20.Uluslararası İktisat Öğrencileri Kongresi” Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde başladı. Kongreye yurtdışı ve yurtiçinden iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ve sosyal bilimler enstitüsü öğrencileri davet edildi. Açılış törenine, Ege Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Özlem Önder, Ege Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya ile birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

 İktisat Öğrencileri Kongresi, hem akademik tartışma platformu yaratmak hem de iktisat öğrencileri arasında dayanışma sağlamak amacıyla düzenli olarak toplanıyor. Komite öğrencilerinin büyük gurur ile katıldığı kongrede üst başlık olarak “Dünyada ve Türkiye’deki Gelişmeler” belirlendi. Kongre sonunda kongreye katılan öğrenciler içerisinden seçilecek bir araştırmacıya genç iktisatçı ödülü verileceği açıklandı.

Prof. Dr. Hatice Beril Dedeoğlu, “ Bu kongrenin hepinize çok başarılı sonuçlar getireceğinden hiç kuşkum olmadığını söylemek isterim. Bu birlikteliğin çok keyifli geçeceğinden de eminim. Türkiye’nin birçok yerinde uluslararası kongreler sıklıkla yapılır ancak bu kongrenin önemli bir farklılığı var. Birincisi siz gençler sunumlarınızı yapıp tartışıyorsunuz, bunun başka bir örneği yok. İkincisi en önemli özelliği parasız pulsuz yapılıyor olması.
Buradaki kişisel çabaların 20 yıldır akademisyenlerimizin ve öğrenci kardeşlerinizin kurum çalışanlarının kişisel çabalarıyla ilerliyor olması. Bence en değerli kılan yanının da bu olduğuna dikkat çekmek isterim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
“ŞANSLI KENTİN ŞANSLI BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Kongreye katılımından dolayı mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Olgun Atila,  “Kentimizin bu günlere gelmesinde Ege Üniversitesi’nin  katkısı büyük. Ege Üniversitesi’nin kentimizde olmasından dolayı çok şanslıyız. Şanslı kentin şanslı belediye başkanıyım. Bugüne kadar bütün projelerimizi iş birliği içerisinde gerçekleştirdik. Her türlü katkı sağlayan, mutfağımızda yer alan değerli akademisyenlerimize ve öğrenci arkadaşlarıma bütün hemşerilerim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bir kongreyi 20 defa üst üste yapabiliyor olmak çok büyük bir başarı” diye konuştu.
Kongrenin sürdürülebilirlik açışından önemli olduğunun vurgusunu yapan Prof. Dr. Özlem Önder, “Bir işi sürdürebilir kılmak çok zor. Bu kongre 20 yıl süre zarfında sürdürebilmeyi başaran çok değerli öğretmenler, öğrencilerdir. Bunları yaparken büyük bir özveri ve fedakârlıklarına şahit olduk. Projede olan, öğretmenlerden, öğrencilere hatta personele kadar herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 “EV SAHİBİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”
Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya, “Kongre  ilk kez 1998 yılında Fakültemiz öğretmenleri ve öğrencilerinin katkılarıyla Ege Üniversitesi Öğrenci Kongresi olarak düzenlenmiştir. Başladığı yıldan bugüne kadar gerek yurtiçinde gerek yurtdışından öğrencilerin ve akademisyenlerin katıldığı gerekse de çeşitli sivil toplum örgütlerinin kurum ve kuruluşların ilgi ile takip ettiği bir kongre haline geldi. Artık gelenekselleşen, ev sahibi olmaktan gurur duyduğumuz kongremizin çalışmalarına her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda öğrencilerimizin desteğiyle sürdürdük. Kongrede panellerin çeşitliliği çok boyutlu katılımcıların farklı disiplinler arasından olduğunu gördüğümüzde amacımıza büyük ölçüde ulaştığımızı görüyoruz. 21. kongrede buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

İktisat Öğrencileri Kongresi Öğrenci Temsilcisi Gizem Ülkü, “ Bu ailede bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Fotoğrafçı kadrosundan girdiğim kongrede öğrenci komitesinde olmak benim için gurur verici. Organizasyon, iletişim ve sabır işidir. Sonrasında insanların bu yapılan işten  keyif alarak evlerine döndüğünü görmek başarı duygusunun yaşattığı en güzel tecrübe. Ders dışında çağdaş, akılcı, sorgulayan, analiz edebilen bir bakış açısı kazandırıp, düşünen, sorgulayan hayata karşı fikirleri ve duruşu olan bireylerin yetiştirildiği kurumlar olduğu bilincine katkı sağladıkları için herkese teşekkür ederim” dedi.   İZMİR-(Ege Ajans/Gizem Küçükcan – Fazıl Ahmet Ulus)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv