20. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri

EÇEV tarafından düzenlenen Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri (YYÖS) Cumhuriyetimizin 100. yılına saygıyla yirminci kez kapılarını açtı.

  • 0
  • 620
20. Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Semineri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

20. YYÖS, “Eğitimin Yeni 100’ü” temasıyla İzmir Özel Türk Koleji ev sahipliğinde 8 Nisan Cumartesi günü gerçekleşti. Uzay Kampı ana sponsorluğunda düzenlenen etkinlik Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın “Cumhuriyet Eğitim Devriminden Günümüze” ufuk turuyla başladı; açılış oturumu konuğu Prof. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya “Bir Kase Sıcak Çorba, Pusula ve Saklambaç…”, kapanış oturumu konuğu Sevinç Atabay ise “Cumhuriyet’in 100. Yılına Öğretmen Olmak” başlıklı konuşmalarıyla katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen üç farklı oturumda 46 öğretmen sunumu eğitimcilere ilham olurken sivil toplum uygulamalarına da yer verilen etkinlikte TEMA ve TEGV katılımcılarla çocuklara yönelik atölye çalışmalarından birer örnek sundular. Davetli eğitim yöneticilerinin katılımına açık olan buluşmada ise Mind Academy Kurucusu Arzu Özçetin “Yenilikçi Okul Liderliği ve Etkili Bir Okul Yaratmak” konulu interaktif bir oturum gerçekleştirdi.

600’e yakın katılımcıyı ağırlayan ve gün boyu süren etkinlikte ISS ikram sponsoru olurken Bilişim Garajı eş sponsor olarak yer aldı. Katılımcılar etkinlik boyunca Sadık Uygun Yayınları, RedhouseKidz, Mathility, Okuvaryum, Edusisco, Okulyapı, Tudem Yayın Grubu, Miniskop gibi sektörün seçkin markalarının stantlarına yoğun bir ilgi gösterdiler.

Etkinliğin katılımcıları gün sonunda TeacherX, UbD Okulu, Vizgo Akademi ve Anne Akıl Oyunları’ndan hediyelerle buluşma fırsatı yakaladılar.

Fırsat eşitliğinin olduğu, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim sistemine katkı sağlamayı amaçlayan ve gençleri geleceğe hazırlayan eğitimcilerin mesleki gelişimini de destekleyen EÇEV, 2004’ten bu yana gerçekleştirdiği Yaratıcı Yenilikçi Öğretmen Seminerleri (YYÖS) ile her yıl yüzlerce eğitimciye ilham kaynağı oluyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Arşiv