20 yıl sonra okul sıralarından bölüm birinciliğine

  • 0
  • 1.247
20 yıl sonra okul sıralarından bölüm birinciliğine
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kariyer basamaklarında 20 yılı geride bıraktıktan sonraikinci üniversitesini okuyan Merve Çelebi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nübirincilikle tamamladı. İzmir Ticaret Odası Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğügörevini 2005 yılında kızı Maya’nın doğumu ile bırakan Çelebi, 2010 yılındayeniden girdiği üniversite sınavında hayal ettiği mesleğin kapılarını araladı.Çelebi, yıllar sonra yeniden tamamladığı ikinci üniversitesi ile ailebireylerine de örnek oldu. Çelebi’nin aile bireylerinden ekonomist ablasıgrafik tasarım, göz hekimi eşinin kardeşi fotoğrafçılık okuyor.
 
 
‘Kızımla yeniden öğrenci oldum’

1994 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkilerBölümü’nden şeref derecesiyle mezun olduğunu, 1997 eşiyle İzmir’e taşındığınıanlatan Çelebi, “1998 yılında İzmir Ticaret Odası'nın açtığı sınavı kazandım.Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı olarak çalışmayabaşladım. Görevim gereği Türkiye'nin dış ticareti ve dış ülkelerle olanekonomik ve ticari ilişkileri üzerine çeşitli makalelerim ve kitaplarım yayınlandı.2003 yılında müdürlük görevine getirildim. 2005 yılında kızım Maya dünyayageldi ve bu nedenle iş yaşantıma ara verdim” dedi. 2010 yılında kızı Maya’nınilköğretime başlamasıyla kendisinin de öğrencilik yaşamının başladığını ifadeeden Çelebi, tercihini İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre TasarımıBölümü’nden yana kullandığını belirtti.

 
‘Kendimi Güncelledim’

Mimari ve tasarıma karşı uzun yıllardan bu yana ilgisininolduğuna işaret eden Çelebi, şunları söyledi:   “Tercih döneminde İzmir'deki belli başlı okulları ziyaretettim ve görüşmelerde bulundum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki ziyaretimdebirkaç ay sonra Temel Tasarım dersini alacağım Tuğyan Aytaç Dural ile görüşmembenim tercihime yön verdi. Geçen 4 yıl, benim hayatımın bir dönüm noktasınıteşkil ediyor. Tasarım bir meslekten öte bir hayat şekli. Bu nedenle sadeceyeni bir meslek edinmekle kalmadım. Yeni arkadaşlarım, hocalarım ve tasarımdolu bir çevre sunan üniversitem bana yeni bakış açıları verdi. Kendimigüncellememe imkân sağladı. Haftanın 2-3 gecesini uykusuz geçirdiğim dörtyılın sonunda eğitimimi bölüm birincisi olarak tamamladım. Kızı yeni okulabaşlamış bir anne, bir eş ve bir tasarım öğrencisi olarak sürekli şapkadeğiştirdiğim bu dört yılı, ailemin desteği olmasa bu kadar başarılı birşekilde geçiremezdim.”

Çelebi, bundan sonra meslek hayatına tasarımcı olarak devamedeceğini belirterek, bu konuda kendisini geliştireceğini ve yurt dışındaçalışmalar yapacağını kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv