2011 YILINDA UZAY KAMPINA BÜYÜK İLGİ

  • 0
  • 681
Yazı Boyutu:

Öğrencilerin fen ve uzay ilgisi kampı doldurdu. İngilizce eğitim verilen 39 programla, 20 farklı ülkeden gelen yaklaşık 1600 öğrenciyi programlarında ağırlayan Uzay Kampı Türkiye, Türkçe sunduğu programlarda da yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye daha “uzay macerası” sundu. 2011 yılında Uzay Kampı Türkiye’de uzay bilimleri alanında eğitim alan ülkeler arasına Uruguay, Şili ve Letonya’da da katıldı.

Takım çalışması, zaman yönetimi, liderlik ve stres yönetimi gibi yetilerin gelişmesini sağlayan, NASA dizaynlı astronot simülatörleriyle uygulamalı eğitim veren Uzay Kampı Türkiye, sunduğu farklı program seçenekleriyle de alternatifler yaratıyor. Çocukların ebeveynleriyle birlikte katılabildiği ve ailelerin birbirleriyle daha çok zaman geçirmesini amaçlayan 2 Günlük Aile/Çocuk Programları, çalışan anne ve babaların ilgisi çekiyor. Senede üç kez düzenlenen bu programa, 2011 yılında 53 aile katılarak çocuklarıyla birlikte heyecan dolu bir eğitim macerası yaşadılar.  Türkiye’nin dört bir yanından gelerek 5 ve 6 Günlük programlara katılan öğrencilere BOEING Türkiye’den de destek geldi. Malatya, Kars, Diyarbakır, Konya, Ağrı, Şanlıurfa, Tokat gibi illerden gelen öğrenciler Uzay Kampı Türkiye mezunları arasına katıldı.

2011 yılında sonlandırılan STS 135 Atlantis uzay mekiği müretebatinin Uzay Kampı Türkiye’yi ziyaret etmesi büyük ilgi gördü. Her yıl kozmonotları ve NASA astronotlarını kampa davet edip öğrencilere buluşturarak eşsiz bir eğitim fırsatı sunan Uzay Kampı Türkiye, Nisan ayında Astronot Richard Richards, Temmuz ayında Romanyalı Kozmonot Dorin Dumitru Prunariu’un ziyaretleriyle birlikte toplamda 17 astronot ve kozmonotu öğrencilerle buluşturmuş oldu.

Amerika ve Kanada’dan sonra dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk ve tek olan Uzay Kampı Türkiye yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da ziyaretçi çekiyor. Birleşik Arap Emirlikleri, ve Avrupa’dan okullar her yıl düzenli olarak İzmir’e gelerek uzay bilimleri alanında uygulamalı eğitim almak için Uzay Kampı Türkiye’ye katılıyorlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv