2013 Piri Reis yılı

  • 0
  • 892
Yazı Boyutu:

Orion Vakfı Özel Piri Reis İlkokulu öğrencileri Piri Reis Haritası’nın 500. Yıl dönümü ve 2013 yılının Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından “Piri Reis Yılı” ilan edilmesi nedeniyle İnciraltı’ndaki Piri Reis Denizaltısı’nı ve TCG Ege Gemisi Müzelerini ziyaret ettiler.
 
Özel Piri Reis Okulları sınıf öğretmeni Övgü Arabacı Yiğit  “Orion Eğitim Vakfı’nın kuruluşunun 15. yılı ve Piri Reis’in çizdiği dünya haritasının 500. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında 3. Sınıf öğrencilerimiz Ege Savaş Gemisi ve Piri Reis Denizaltı Müzesi’ni gezmek üzere İnciraltı’na gitti. İlk kez gördükleri savaş gemisi ve denizaltı, öğrencilerimizin çok ilgisini çekti” dedi.
 
Yiğit, gezi sırasında öğrencilere eşlik eden askerlerin gemi ve denizaltı hakkında tarihi bilgiler verdiğine değinerek, “Gezi sonucunda öğrencilerimiz savaş gemileri ve denizaltında yaşamanın zorluklarını gördüler, savaş dönemindeki askerlerin yaşadıkları zorluklar hakkında fikir sahibi oldular. Bizlerin özgür yaşaması adına yapılan fedakârlıkların farkına vardılar. Bu tecrübe öğrencilerimize duyarlı bir gençlik olma konusunda yol gösterici adımlardan biri olacaktır” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yapay zekâ, bütün yaşamımızı, sizin de mesleğinizi belirleyecek

‘Mavi yaka’ yerine ‘metal yaka’

Kurgusal duruşma’dan ödülle döndüler

Türkiye için yetiştirim model önerisi

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Arşiv