2013 SEÇİMLERİNE KADINLAR DAMGASINI VURACAK

  • 0
  • 1.269
Yazı Boyutu:

Kadın Meclis Üyeleri Derneği (KAMED) Başkanı Ayşe Akın, yerel seçim takviminin erkene çekilme ihtimaliyle birlikte siyasette hareketliliğin arttığına dikkati çekerek, “ Bu dönemde kadınlarımıza büyük görev düşüyor. Hep birlikte, birbirimize destek vererek, dayanışma içerisinde görevleri yüklenmeye hazırlanmalıyız ve en güzel şekilde de başaracağız” dedi.
 
Parti tüzüklerinde yer alan yüzde 30 oranındaki kontenjanların bundan sonra yapılacak yerel ve genel seçimler için kadınlara büyük avantaj sağladığını hatırlatan KAMED Başkanı Ayşe Akın, yaratılan tarihi fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Gerek iktidar gerekse muhalefet partilerin tüzüklerinde yer alan kadın kotalarına göre yaklaşık her üç adaydan birinin kadın olmasının öngörüldüğünü, “bilgi, birikim, çevre zenginliğine sahip, çözümcü ve halkla bütünleşecek” kadın adaylara rağbetin büyük olacağını belirten Akın, şu açıklamada bulundu:
“ İzmir ve Ege bu potansiyele sahiptir. Dernek yönetimi olarak biz istekli adaylarımızı siyasete hazırlama, yetiştirme amaçlı çalışmaları başlatıyoruz. Önümüzdeki dönemde kadının politikada etkin rol oynaması ve görev alacağı karar mekanizmalarında aktifliğiyle başarılara imza atması için diğer kurum ve kuruluşlarla da işbirliği kurularak gücümüzü artıracağız. Yerel seçimlerde başkan ve meclis üyeliği adaylığı konusunda iddialı olduğumuzu bugünden açıklıyoruz. Aday niteliği ve niceliğiyle kadınlarımızın,2013 seçimlerinde ilk ve en önemli zaferi olacağını şimdiden ilan ediyor; yaşı, unvanı, konumu ne olursa olsun siyasete girmek ve aday olmak isteyenleri bekliyoruz”  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv