2015 kişi aynı anda zeybek oynayacak

  • 0
  • 529
 2015 kişi aynı anda zeybek oynayacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümünde yine muhteşem bir organizasyonun altına imza atmaya hazırlanıyor. 28 Ekim Çarşamba günü 2015 kişi saat 19.23’te aynı anda zeybek oynayacak ardından da büyük bir sürpriz gerçekleştirecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Semt merkezlerinde cumhuriyet gönüllüleri çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyete sahip çıktığımızı dosta düşmana bir kez daha göstereceğiz” dedi.

Bayraklı Belediyesi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümünde düzenlediği etkinlikte, 1923 kişi aynı anda zeybek oynayıp 1923 sayısı oluşturmuştu. Bu muhteşem etkinlik uluslar arası alanda da ses getirmişti. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında ise, Bayraklı’nın çocukları bir araya gelerek “Atam izindeyiz” yazmıştı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında ise, gençler kanolarla denizde 1919 yazmış, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı canlandırılmıştı. Düzenlenen bu etkinlikleri binlerce İzmirli tarafından coşku içerisinde takip edilmişti.

2015 KİŞİ ZEYBEK OYNAYACAK
Bayraklı Belediyesi cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıldönümünde yine ses getirecek bir etkinlik yapmaya hazırlanıyor. 28 Ekim’de Çarşamba günü Smyrna Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikte 2015 kişi saat 19.23’te aynı anda zeybek oynayacak ardından da büyük bir sürprizin altına imza atacak. Semt merkezlerinde farklı gün ve saatlerde süren provalarda gönüllüler zeybek oyunun öğreniyor ve o gün yapacakları gösteriye büyük bir heyecanla hazırlanıyor.

DOSTA DÜŞMANA MESAJ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Cumhuriyet ve onun değerleri unutturulmaya çalışılıyor. Biz buna asla ama asla izin vermeyeceğiz. Belediye olarak bir kez daha muhteşem bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Bizler kimsenin karşısında diz çökmeyiz. Sadece zeybek oynarken diz çökeriz. Bunu bir kez daha göstereceğiz. Tüm hemşerilerimi 28 Ekim Çarşamba günü düzenleyeceğimiz etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv