23. Kez Kısa Film Ödülleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Fransız Kültür Merkezi ve Migros’un desteğiyle 23. kez yapılan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Altın Kedi Ödül töreni ile son buldu.

  • 0
  • 346
23. Kez Kısa Film Ödülleri
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Fransız Kültür Merkezi ve Migros’un desteğiyle 23. kez yapılan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Altın Kedi Ödül töreni ile son buldu.
İzQ İnovasyon Merkezi'ndeki törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kısa Film Festivali Direktörü Yusuf Saygı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, jüri üyeleri, sanatçılar, yönetmenler ve sanatseverler katıldı.

Törende konuşan Başkan Soyer, “Tüm gayemiz İzmir’i sinemanın kalbinin attığı önemli şehirlerden biri haline getirmek. Çeyrek asra yakın süredir kesintisiz düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, hiç şüphesiz bizi bu hedefe doğru taşıyan çalışmaların en başında yer alıyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Fransız Kültür Merkezi ve Migros’un desteklediği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali'nde “Altın Kedi” ödülleri sahiplerini buldu.

“İLERİYE TAŞIMAKTA KARARLIYIZ”
Törende konuşan Başkan Tunç Soyer İzmir'in girişimciler şehri olduğunu ifade ederek, “Tarih boyunca böyleydi. Bugün de öyle. Şehrimizin girişimci ruhunu ve insanlarını gelecekte çok daha ileri bir noktaya taşımakta kararlıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin bir destekçisi olması bu nedenle bana büyük gurur veriyor. Biliyorum ki bu festival İzmir’in girişimci insanlarının en önemli başarılarından biri. 23 yıl! Dile kolay. Çeyrek asırdır İzmir’de bu festival tam profesyonel bir anlayış fakat aynı zamanda gönüllü bir ruhla tüm zorluklara rağmen devam ediyor. Türkiye'nin tek Oscar Qualification sertifikasına sahip olan festivalimiz, İzmir girişimciliğinin gurur kaynağıdır” dedi.

“BU AKŞAM AYNI ZAMANDA YEPYENİ SANATSAL ÜRETİMLERİN BAŞLANGICI OLACAK”
Başkan Soyer şöyle devam etti: “8500 yıllık tarihi boyunca İzmir, dünyanın en coşkulu sanat üretim yerlerinden biri olmuş. Bu coşkuyu bir kere daha büyütmek için sinema sektörünün çok özel bir konumu var. Tüm gayemiz İzmir’i sinemanın kalbinin attığı önemli şehirlerden biri haline getirmek. Çeyrek asra yakın süredir kesintisiz düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, hiç şüphesiz bizi bu hedefe doğru taşıyan çalışmaların en başında yer alıyor. İzmir Sinema Ofisi’ni de aynı amaçla kurduk. Bugün, 23. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Akdeniz’in uyum kültürünün eşsiz bir eseri olarak tarihteki yerini alıyor. Ve biliyorum ki bu sadece bir kapanış değil. Bu akşam aynı zamanda yepyeni sanatsal üretimlerin başlangıcı olacak. Uyum içinde bir yaşam için İzmir’den dünyaya ilham verecek.”

Etkinliğin sunumunu üstlenen Ünlü oyuncu Hakan Bilgin tarafından konuşmasını yapmak üazere sahneye davet edilen Festival Direktörü Yusuf Saygı'nın yaşadığı duygusallık sonucu konuşamaması etkinliğe katılanların da duygu yoğunluğu yaşamasına neden oldu ve Saygı, coşkuyla alkışlandı.

Soyer “En İyi Kurgu” ödülünü verdi
10 farklı kategoride 22 ödülün dağıtıldığı “Altın Kedi” ödül töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ulusal Kurmaca” kategorisinde “Ben Tek, Siz Hepiniz” filminin yapımcılarına ödülünü takdim etti. Gecede 22 ödül verildi. Festival kapsamında 300'ün üzerinde film seyirciyle ücretsiz buluştu, atölye çalışmaları ve söyleşiler yapıldı.

Uluslararası Kurmaca Kategori en iyi 3. film Deer, yönetmen: Hadi Babaeifar
Uluslararası Kurmaca Kategori en iyi 2. film Warsha, yönetmen: Dania Bdeir
Uluslararası Kurmaca Kategori en iyi 1. film Brutalia, yönetmen: Manolis Mavris
Ulusal Deneysel Kategori en iyi film Larva, yönetmen: Volkan Güney Eker
Ulusal Belgesel Kategori en iyi film Suriyeli Kozmonot, Yönetmen: Charles Emir Richards
Ulusal Animasyon Kategori en iyi film Oyun, Yönetmen: Önder Menken
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi kurgu Ben Tek Siz Hepiniz, Buğra Dedeoğlu
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi oyuncu Rutubet, Mücahit Koçak
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi sanat yönetmeni Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada, Onur Sekmen
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi görüntü, Birlikte Yalnız, Barış Aygen
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi 3. Film Adres, yönetmen: Aram Dildar
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi 2. Film Birlikte Yalnız, yönetmen: Kasım Ördek
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi yönetmen, Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada Özgürcan Uzunyaşa
Migros Gençlik Ödülü Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada Özgürcan Uzunyaşa
İzmir Works İzmir Pitching, Çetin’in Olağan Hiklayesi, yönetmen: Elçin Engin
İzmir Works Belgesel Pitching, Affet Bizi - Enes Yıldız
İzmir Works post prodüksiyon ödülü Cennetsiz - Merve Bozcu
İzmir Works Witchcraft Films Yapım Desteği Ödülü – Merhaba Anne Benim Lou Lou
Başka Sinema Dağıtım Ödülü Ben Tek Siz Hepiniz, Birlikte Yalnız, Bahçeler Put Kesildi, Gece Babamızı Ararken, Seçim, Cehennem Boş Tüm Şeytanlar Burada
Ulusal Kurmaca Kategori en iyi film Ben Tek Siz Hepiniz, yönetmen: Barış Kefeli, Nükhet Taneri Film

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv