23 Nisan coşkusu Karşıyaka'yı sardı

  • 0
  • 775
23 Nisan coşkusu Karşıyaka'yı sardı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 23'üncü kez düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği'nin coşkusu tüm ilçeyi sardı. Kentin en güzel noktalarını gezen misafir çocuklar, yaptıkları gösterilerle ilçenin tüm mahallelerini karnaval yerine çevirdi.

KARŞIYAKA'YI GEZDİLER
Karşıyaka Belediyesi'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 23'üncü kez düzenlediği Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği coşku yarattı. Şenliğin ikinci gününde, müze, ören yerleri ve anı evleri gezildi. Latife Hanım Anı Evi, Bilim Müzesi, Haberleşme Müzesi, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ve Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi'ni ziyaret eden çocuklar, Karşıyaka'nın güzelliklerini gezme, görme şansı buldu.

GÖSTERİLER HAYRAN BIRAKTI
Kent gezisinin ardından şenlik coşkusu tüm ilçeye yayıldı. 10 ülke ve Ege'nin farklı illerinden gelen misafir çocuklar, Karşıyaka Çarşı, Alaybey metro istasyonu, KSK 100. Yıl Parkı ve Bostanlı Balıkçı Parkı’nda Karşıyakalılarla buluştu. Karşıyaka’ya dünya barışını taşıyan çocuklar gösterileriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Karşıyakalılar, oyunlarıyla görsel şölen yaşatan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadı.

TÜM KARŞIYAKA DAVETLİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "23 Nisan coşkusunu Karşıyakamızın her noktasına taşıyoruz. Dünya barışını kentimize getiren çocuklarımızla beraber, Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bu bayrama sahip çıkıyoruz. Tüm Karşıyakalıları, bu coşkumuza ortak olmaya çağırıyorum" dedi.

ŞİİRLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Ayrıca; Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü tarafından 23 Nisan nedeniyle düzenlenen "Benim 95. Yılım" konulu resim ve şiir yarışmasının ödül töreni, 23 Nisan Perşembe günü saat 14.00'da belediye hizmet binası giriş katında bulunan salonda yapılacak. Ayrıca, aynı gün ve saatte, 23 Nisan nedeniyle kulübe gönderilen resim ve şiirlerden oluşan serginin açılışı da gerçekleştirilecek.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv