24 saat e-dershane

  • 0
  • 945
Yazı Boyutu:

BELGEM Dershanesi'nde her yıl 4 binden fazla öğrenciye lise ve üniversite hazırlık ile İngilizce kursu  veren Bornova Belediyesi, şimdi de internet üzerinden eğitim dönemini başlattı. Konu anlatımları ve deneme sınavlarının da bulunduğu sisteme giriş yapan öğrenciler, evlerinin rahat ortamında günün her saatinde dershane hizmetini internet üzerinden alıyor
 
Öğrencilere hem lise ve üniversite hazırlık kursları hem de bilim ve sanat eğitimleriyle destek olan Bornova Belediyesi, şimdi de internet üzerinden 'e-dershane' dönemini başlattı. 'E-dershane' sisteminin şifreleri ihtiyaç sahibi 5 bin öğrenciye dağıtıldı. Öğrenciler, evlerinin rahat ortamında günün istedikleri saatinde kullanacakları sistem sayesinde hem konu anlatımlarını takip edebilecek hem de kendilerini test edebilecek.
 
Konuları ve soruları kitap formatında görme ve çıktı alma olanağının bulunduğu sistemde öğrenciler, konuların tamamlanma durumunu grafik olarak da görebiliyor. Çözülen ve eksik kalan testlerin oranının da ders ders görülebildiği sistemde lise, üniversite öğrencilerine ve velilere yönelik rehberlik bilgileri bulunuyor. Tenefüs bölümünün de yeraldığı sistemde öğrenciler, derslerine katkı sağlayabilecek linklere ve çeşitli oyunlara yönlendiriliyor.
 
Öğrencilerin eğitimlerini her yönüyle desteklemek için bütün imkanları kullandıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Okul öncesi dönemde çocuklarımıza çeşitli spor kursları veriyoruz. İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımıza ise Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Genç Kaşifler Bilim Evi'nde bilim eğitimi sağlıyoruz. Lise ve üniversiteye hazırlanan gençlerimize BELGEM'de hazırlık eğitimi katkısında bulunuyor. BELGEM'de ayrıca ingilizce eğitimiyle çocuklarımızın yabancı dillerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz. Tüm bunları yaparken ayrıca Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda tiyatro eğitimi veriyoruz. Film yapımı, öykü atölyesi, mask atölyesi gibi programlarla onlarca özel ilgi alanında gençlerimizi yetiştiriyoruz. Bunun yanında piyano, gitar, bağlama gibi çalgı eğitimlerimiz sürekli devam ediyor. Eğitimlerle desteklediğimiz gençlerimize Büyükpark içindeki Gençlik Merkezi'nde yemek, çay, internet, çamaşır yıkama gibi imkanların bulunduğu bir ortam sağlıyoruz. Yaşam boyu eğitim anlayışıyla düzenlediğimiz panel söyleşi gibi etkinliklerde hem öğrenci ve gençlerin hem de vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkıda bulunuyoruz" dedi.
 
'E-dershane' sistemini de bu anlayış doğrultusunda yaşama geçirdiklerini belirten Başkan Sındır, "İhtiyaç sahibi öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden binlerce soruya ve konu anlatımlarına ulaşabilsin diye bu sistemi hizmetlerine sunduk" diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Arşiv