25. İzmir Avrupa Caz Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın , İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali devam ediyor.

  • 0
  • 419
25. İzmir Avrupa Caz Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İspanya ve Estonya Büyükelçilikleri ile İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali devam ediyor.

5 Mart 208 Pazartesi günü İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile yapılan First Gig Never Happend konseri ile başlayan hafta 6 Mart 2018 Salı günü sıra dışı bir piyano & davul ikilisi Marcin Masecki / Jerzy Rogiewicz’i ağırladı. Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu iş birliği ile yapılan konserde klasik eğitimli iki sanatçı caz alanındaki ustalıklarını sergiledi.

25. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde 7 Mart 2018 Çarşamba günü İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile Pulsar Trio konseri yapılacak. AASSM Küçük salonda saat 20.00’de başlayacak konserde Matyas Wolter – sitar, Beate Wein – piyano, Aaron Christ-davul, dinleyenlerini masalsı bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Pulsar Trio 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 10.00 – 13.00 arasında İKSEV’de genç cazcılarla atölye çalışması yapacak.

Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci-yazar Francesco Martinelli, İzmir Avrupa Caz Festivallerinin en az konserler kadar ilgi gören geleneksel Caz Seminerinde bu yıl efsanevi Charles Mingus’u konu edecek. 9 Mart 2018 Cuma günü saat 18.00’de İKSEV’de yapılacak semineri Ümit Tuncağ Türkçe’ye çevirecek.

Aynı gün saat 19.30 ‘da Fransız Kültür Merkezi’nde İngiliz Yönetmen Basil Dearden’in başrollerini Patrick McGoohan, Keith Michell ve Betsy Blair’in oynadığı 1962 yapımı filmi All Night Long gösterilecek.  

10 Mart 2018 Cumartesi günü AASSM Küçük Salonda İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile Ozana Barabancea & Band konseri var. Her biri caz tutkunu klasikçiler; Ozana Barabancea- vokal, Sorin Zlat- piyano, Virgil Popescu- basgitar, kompozisyon, Claudiu Purcarin- davul, klasik müzikte defalarca kanıtladıkları olağanüstü yeteneklerinin caz yansımalarını sunacak.

Lokal üreticileri, zanaatkârları, tasarımcıları, sanatçıları; komüniteler, destekçiler ve kurumlar ile buluşturan alanlar yaratmayı hedefleyen Publik Market, 10 -11 Mart 2018 Cumartesi ve Pazar günleri 13.00 – 19.30 arasında Edit & Chill ‘de kurulacak. 25. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında yer alan Publik Market, caz müziği ve tasarım kültürünü sokağa taşıyacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv