2500 kişilik spor salonu yapılacak

  • 0
  • 1.909
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, içinde yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu Işıkkent Spor Tesisleri’nden sonra 2 bin 500 kişilik izleyici kapasitesine sahip Altındağ Spor Salonu’nun da temelini atmaya hazırlanıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçenin her mahallesinde ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi
 
Bu yıl yatırıma ayırdığı 63 milyon liralık bütçe ile Türkiye’ye örnek gösterilen Bornova Belediyesi çevre mahallelere de en az merkezdeki kadar hizmet götürüyor. İçinde yarı olimpik açık ve kapalı havuzların bulunduğu Işıkkent Spor Salonu 1.5 yıldır Işıkkent’te hizmet veriyor. Doğanlar’da 10 bin kişilik bir stadyum yapımın da startını veren Bornova Belediyesi,  Altındağ’da da yeni bir spor solununun temelini atmaya hazırlanıyor.
Altındağ’da toplam 20 bin metrekare inşaat alanına sahip, 2 bin 500 izleyici kapasiteli spor salonunun proje çalışmaları tamamlandı. Basketboldan voleybola, yüzmeden hentbola kadar her dalda iddialı sporcular yetiştiren Bornova Belediyesi yeni yapılacak spor salonuyla daha çok yurttaşa sağlıklı ve sporla içiçe yaşam imkanı sunacak.
 
3 katlı olacak tesiste 4 tribünlü 2 bin 500 kişilik spor salonu ile tek tribünlü 250 kişilik antrenman salonu bulunacak. 2 bin 500 kişilik spor salonunda engelli izleyiciler için düzenleme yapılacak, bu salonda 130 kişilik basın ve 165 kişilik VIP tribünleri yer alacak. Salonda 4 adet yangın çıkışıyla birlikte içlerinde birer kafe bulunan VIP salonu ve basın salonu, 2’si engelli kullanıcılara ait olmak üzere 4 adet soyunma odası, 3 adet kondisyon ve fitness salonu, 2 adet hakem, 4 adet antrenör odası, birer adet teknik komiser, acil müdahale, gözlemci, FIBA ve doping odası, seyirciler için kafeterya ve tuvaletler ile idari ofis, personel ve teknik servis için ayrılmış mekanlar bulunacak.
Bunlara ek olarak 236 kişilik antrenman salonuna ait 2 adet soyunma odası, 2 adet antrenör ve 2 adet hakem odası, acil müdahale odası, kafeterya ve tuvaletler ile bina geneline hizmet edecek olan personel için soyunma odaları ve depolar yer alacak. Tesisin bodrum katı otopark olarak düzenlenecek.
 
İlçede 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için projeler ürettiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Sporun her alanını destekliyoruz. Basketbol, voleybol, hentbol, futbol, yüzme, tekvando gibi dallarda sporcularımız yurt çapında şampiyonluklara imza atıyorlar. Ayrıca Işıkkent Spor Tesislerimizde yarı olimpik havuzlarda yüzme fırsatı sunuyoruz. Yurttaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Sağlıklı bireyler yetiştirmek için spor şart. Bu nedenle ilçemizde yaşayan herkesin spor yapabilmesi için çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Altındağ’da yapacağımız spor salonunun öneml bir eksiği kapatacağına inanıyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv