26. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı

İKSEV -İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 26. İzmir Avrupa Caz Festivali, AASSM’de 17. Caz Afişi Sergisi açılışı ve Ferit Odman Quartet Konseri ile başladı.

  • 0
  • 437
26. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İKSEV  -İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 26. İzmir Avrupa Caz Festivali, AASSM’de 17. Caz Afişi Sergisi açılışı ve Ferit Odman Quartet Konseri ile başladı.

Festival’in afişinin belirlendiği 17. Caz Afişi Yarışmasına katılan 535 afiş arasından Yiğitcan Çakar’ın çalışması birinci oldu ve Festival afişi olarak belirlendi. İkinciliği Seda Yüksel, Üçüncülüğü ise Sevda Kaçtı kazanırken Esra Aslan’ın caz üçlemesi ise Jüri özel ödülü’nü kazandı. Seçilen ve sergilenmeye değer görülen 39 afiş Festival sonuna kadar alt galeride sergilenecek.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Festival’e destek veren kurum ve kişilere teşekkür plaketlerini, afiş yarışması kazananlarına da katılım belgelerini sundu.   Ümit Tunçağ tarafından yönetilen törenin ardından Ferit Odman Quartet konseri başladı. Ferit Odman (davul), Engin Recepoğulları (saksafon), Ercüment Orkut (piyano) ve Kağan Yıldız (kontrbas), yaklaşık 75 dakika süren konserde Downbeat dergisinin dört yıldızla taçlandırdığı “Autumn in New York” ve “Nommo” albümlerindeki quartet aranjmanlarını seslendirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

Arşiv