26 YIL SONRA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU

  • 0
  • 993
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Bostanlıspor’un alt yapısını oluşturan, İzmir şampiyonluğunu elde eden minik erkek voleybol  takımı,   Özel İzmir Fatih Koleji Türkiye İlköğretim Okulları Voleybol Şampiyonası’nda zafere ulaştı ve tüm rakiplerini yenerek İzmir’e 26 yıl sonra Türkiye şampiyonluğunu getirdi.
Bursa’da yapılan Türkiye Finallerinde son maçta Ankara Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Sağlam İlköğretim Okulu ile karşılaşan Fatihli voleybolcular, rakibini 2-0 geçerek Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

1986 yılından bu yana İzmir’in hasret kaldığı Türkiye İlköğretim Okulları Voleybol şampiyonluğunu  İzmir’e getiren ekibin 40 yıla yakın İzmir’de şampiyon sporcular yetiştiren koçları, beden eğitimi öğretmeni A. Kadir Bilgiç ve beden eğitimi öğretmenleri Kayhan Önal “Ekip olarak 4 yıldır her öğle arası ve akşamları çalışıyoruz. İzmir Üniversitesi Bostanlıspor olarak bu yıl ilk kez çıktığımız kulüpler kareşılaşmalarında da İzmir Şampiyonluğunu kazanan sporcular filede rakip tanımadı. Çok mutluyuz” dediler.

Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, "okul-kulüp işbirlikteliğinin sonuçlarını tek trek almaya başladıklarını ifade ederek, "kulüplerde İzmir şampiyonu olan küçük sporculşarımız okul maçlarında da Türkiye Şampiyonluğuna ulaştılar. Doğru işler yaptığımızın belgelerini görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Bu desteği veren Doğanata Vakfı yöneticilerini kutluyor, teşekkür ediyor ve küçük şampiyonların alnınlarından öpüyoruz" dedi.
Batuhan İpekoğlu,  Kerem Erciyes, Oktay Şenozan, Çağatay Yavuz, Akın Uygu, Enes Furkan Dindar, Ata Uysalcık ve Berk Pişirir’den oluşan Şampiyon İzmir Fatih Koleji’nde Krallara Layık Karşılama yapıldı. Şampiyonluk Kupası’nı İzmir’e getiren Fatihliler okullarında müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenleri ve aileleri tarafından karşılandı. Marşlar eşliğinde şampiyonlara çiçekler verildi. İzmir Özel Fatih Koleji Yöneticileri de Türkiye Kupası’nı İzmir’e kazandırmaktan gurur duyduklarını belirttiler.

İzmir Üniversitesi Bostanlıspor ve İzmir Özel Fatih Koleji Küçük Erkekler Voleybol takımını Türkiye Şampiyonu yapan Beden Eğitimi Öğretmeni ve Takım Koçu A. Kadir Bilgiç 1986 yılında Hakimiyet-i Milli İlköğretim Okulunu Küçük Erkekler Voleybol’da Türkiye Şampiyonu yaptığını belirterek bu kategoride 2002 yılında yine İzmir Özel Fatih Koleji’nin ikinci olduğunu söyledi. Bilgiç: “Alınan sonuç İzmir için kıvanç vericidir. İzmir’de Yıldızlar kategorisinde İzmir’e haksızlık yapıldı. İzmir’de Yıldızlar da sadece bir takım finallere gitti. Biz Yıldızlarda İzmir ikincisi olduk maalesef finallere gidemedik. Eğer Yıldızlarda da bir takım gönderebilseydik o da Türkiye’de final oynardı ilk üçe girerdi. Bu durumun önümüzdeki yıl karar verenler tarafından daha iyi değerlendirilmesi ve İzmir’in daha çok takımla Türkiye finallerinde temsil edilmesi gerekir. Küçük erkekler voleybol takımımız hem grupta, hem yarı finallerde hem de finallerde hiç yenilmeden şampiyon oldu. Bu dereceyi  bu kategoride kazanmak gerçekten çok zor. Çünkü; Doğu illerimizden gelen takımlardaki oyuncular fizik olarak çok üstünler. Büyük bir başarı elde ettik. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” dedi.
Doğanata Eğitim Kurumları Yöneticileri de öğrencilerinin başarılarıyla büyük sevinç yaşarken İzmir Özel Fatih Koleji’nde bayram havası estiren Şampiyon voleybolcular için özel tören düzenlenecek ve hediyeler verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv