29 Ekim Coşkusu

  • 0
  • 963
Yazı Boyutu:

Bornovalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı fener alayı yürüyüşünden sonra Mor ve Ötesi konseri ile kutladı. Bornova Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklere binlerce vatandaş katıldı.  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa Cumhuriyet’e sahip çıkma çağrısında bulundu
 
Bornova Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda fener alayı ve konser düzenledi.  Spordan kültüre, sanattan eğitime kadar sağladığı olanaklarla gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunan Bornova Belediyesi, gençlerin çok sevdiği Mor ve Ötesi Grubu’yla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında coşkulu bir fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki otoban viyadükleri altında toplanan binlerce kişi, meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Bornovalılar, Mor ve Ötesi Grubu’nun seslendirdiği “10. Yıl Marşı”nı hep birlikte seslendirdi.
 
Konser öncesinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi büyük beğeni toplarken, gökyüzüne bırakılan beyaz balonlar da renkli görüntüler oluşturdu. Mor ve Ötesi, konser boyunca en sevilen parçalarını seslendirdi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Grup üyelerine plaket vererek teşekkür etti.
Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Sındır şöyle konuştu: “Tükiye Cumhuriyeti’ni, tam 89 yıl önce, yedi düvele esir düşmüş bir imparatorluğun üzerinde şahlanan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Ordusu kurdu. Cumhuriyeti de gençlere emanet ettiler. Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil. Cumhuriuyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz’ dedi. Biz Cumhuriyetimizi yaşatacağız. Aldığımız emanete ilelebet sahip çıkacağız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

17. Kolordu Şehitleri’nin anısı yaşatılıyor

Hükümetimizin alacağı her tedbirin ihracatı destekler nitelikte olması gerekmektedir

Tarımın güçlü yarınlarına inanıyoruz

Kamuda Tasarruf Paketi Değerlendirmesi

Arşiv