29 Ekim Cumhuriyet bayramı Selçuk’ta törenlerle kutlandı

  • 0
  • 798
29 Ekim Cumhuriyet bayramı Selçuk’ta törenlerle kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. Yıldönümü tüm yurttaolduğu gibi Selçuk’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde,Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı tarafından tebriklerin kabul edilmesi ilebaşlayan bayram kutlamaları, tören alanında devam etti. Karaman’da bir kömürocağında meydana gelen su baskını sonucu 18 işçinin mahsur kalması nedeniyleTürkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Selçuk’ta da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıkutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan tüm eğlence içerikliprogramlar iptal edildi.

 29 EkimCumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Selçuk Kaymakamlığı’ndabaşladı. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı JandarmaYüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcıtebrikleri kabul etti.

 SelçukKaymakamlığı’nda günün anlamına ilişkin duygularını dile getiren SelçukBelediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Nice bayramları hep birlikte ağıztadıyla geçirmeyi umut ediyorum. Ama bugün ülkemizde bir maden faciasıyaşanmıştır. Dolayısıyla  o burukluğuiçimizde yaşıyoruz. Toplum olarak acılarımızı ve sevinçlerimizi bir aradayaşayan bir toplum olma özelliğimiz var. İnşallah bundan sonra hiçbir kazaolmaz.  Çok daha gönenç içerisinde, refahiçerisinde, mutluluk içerisinde bayramlar kutlarız. Ben cumhuriyetimizin 91.Yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek herkesin bayramını kutluyorum”dedi.

 SelçukKaymakamlığı’ndaki bayramlaşmanın ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıSelçuk Belediyesi tören alanında devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende öğrencilertarafından tören alanına koşarak getirilen Atatürk resmi ve Türk Bayrağı SelçukKaymakamı Ayhan Boyacı’ya teslim edildi. Ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacıgünün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Boyacı; Ulu Önder MustafaKemal Atatürk ve silah arkadaşları o çok güvendiği milletiyle birlikte buzaferi kazandıktan sonra mevcut rejimler içerisinde en önemlisi olancumhuriyeti kurdular. O güzel günün sonrasında 91 yıl geçti. Büyük Atamızınbizlere armağan edip bıraktığı cumhuriyetimizin üzerinden 91 yıl geçti. Nice 91yıllar geçecek. Büyük atamızın bizlere dediği gibi, “Benim naçiz vücudum elbetbit gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidarkalacaktır” sözleriyle bizlere emanet eden cumhuriyet sonsuza kadaryaşayacaktır” dedi.

 29 EkimCumhuriyet Bayramı nedeniyle Selçuk’taki okullar arasında düzenlenenyarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafındanverildi. Selçuk’ta eğitim veren okulların öğrencileri tarafından günün anlam veönemi ile ilgili şiirler okundu.

 29 EkimCumhuriyet Bayramı törenleri şiirlerin okunmasıyla, Selçuk İMKB Anadolu LisesiHalk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle devam etti. Selçuk’taki okullar, gaziler,meslek odaları, belediye ekipmanları ve esnafların katıldığı resmigeçidinardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv