3 ayda iki bin çocuk yüzme öğrendi

  • 0
  • 1.026
Yazı Boyutu:

Çocuklar yaz aylarının keyfini Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik yüzme havuzunda çıkarıyor. Tam 2 bin çocuk hem yaz sıcaklarında havuzda serinledi hem de şampiyon eğitmenlerden yüzme öğrendi Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Spor Tesisleri’ndeki yarı olimpik yüzme havuzları, çocukların yaz eğlencesi oldu. Alanlarında pek çok ödül ve şampiyonluk alan eğitmenlerin verdiği yüzde derslerinden yaz boyunca tam iki bin çocuk yararlandı. Bornovalı çocuklar hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı günlerde şehir merkezinde havuza girmenin ayrıcalığını yaşıyor. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde kurslar yaz döneminde 3 ayrı dönem halinde veriliyor. Bu sayede daha çok yurttaşın havuzlardan yararlanması sağlanıyor. 18 Haziran’da başlayan Bornova Belediyesi yüzme kurslarında yaz boyunca 2 bin çocuk havuzlardan yararlandı, yararlanmaya da devam ediyor. Yaz dönemi kursları 11 Eylül’de sona erecek. Kış dönemi kurs kayıtları da 15 Eylül’de başlayacak. Ekim ayının 15’inde ise yüzme dersleri uzman eğitmenler tarafından verilecek.
 
Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’nde açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzları aynı anda kullanılıyor. Yüzme kursları Pazartesi - Çarşamba ya da Salı - Perşembe günleri 09.00 - 10.30 - 13.15 - 14.45 - 16.30 olmak üzere 5 seansta yapılıyor. Ayrıca tercih edilmesi durumunda Pazartesi - Çarşamba – Cuma olmak üzere dersler 3 gün yapılıyor. Tesislerde yüzme kursları 10 antrenör, 4 cankurtaran, 2 sağlık personeli eşliğinde veriliyor. Sağlık Grup Daire Başkanlığı tarafından İzmir’in en temiz havuzları arasında gösterilen tesiste hijyenden taviz verilmiyor.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yurttaşlarımızın her yaşta spor yapması için gerekli alt yapıyı oluşturuyoruz. Işıkkent Spor Tesisleri gerçekten Türkiye’ye örnek. Yaz aylarında daha çok öğrencinin havuzlarımızdan faydalanabilmesi ve yüzme öğrenmesi için kurslarımızı 3 dönemde veriyoruz. Bu sayede sadece 2012 yazında 2 bin çocuk yüzme öğrenmiş olacak. Hem zamanlarını sporla değerlendirmiş, hem de yüzme öğrenmiş oluyorlar. Kış sezonunda yetişkin yurttaşlarımıza da yüzme eğitimi veriyoruz. Yurttaşlarımızın İzmir’in en hijyenik yarı olimpik havuzlarında yüzme eğitimi almalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv