3 Aydan Uzun Süren Sertleşme Sorununa Dikkat!

  • 0
  • 1.153
Yazı Boyutu:

İktidarsızlık, erken boşalma gibi sertleşme problemleri, erkeklerin yaşam kalitesini etkileyen önemli bir konu olduğu gibi başka hastalıkların da habercisi olabilir. 3 aydan uzun süren sertleşme sorunlarının, başka önemli hastalıkların da habercisi olabildiğine dikkati çeken Universal Ege Sağlık Hastanesi  Üroloji Uzmanı Op.Dr.Yavuz Selim Süral, “Çoğu erkeğin yaşamının belli döneminde sertleşme problemleri yaşaması normal. Ancak 3 aydan uzun sürüyorsa muhakkak bir üroloji uzmanına başvurmalıdır” dedi.
 
Üroloji hekimlerince ‘çağın vebası’ olarak nitelendirilebilecek kadar yaygın ve her yaştaki erkekte görülen iktidarsızlık, kişileri depresyona sürükleyebilen ve çiftlerin ayrılmasına kadar uzanabilen ciddi bir sorun. Stresli çalışma yaşamı, ilaç kullanımı, diyabet, damar sertliği, yoğun sigara ve alkol kullanımı gibi sebeplerden kaynaklanabilen sertleşme problemlerinin tedavisi de sanılanın aksine oldukça kısa sürede ve basit bir şekilde tedavi edilebiliyor.
 
Kalp Damar Hastalıklarının İşaretçisi
Universal Ege Sağlık Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr.Yavuz Selim Süral, sertleşme problemlerinin Türkiye’de 40 yaşın üstündeki her 10 erkekten 7’sinde hayatının bir döneminde görülebilecek kadar yaygın olduğuna dikkati çekerek, “İstatistiklere göre 2025 yılında Türkiye’de 11 milyona yakın erkeğin sertleşme sorunu yaşayacağı tahmin ediliyor. Çoğu erkek hayatının belli döneminde sertleşme problemi yaşar. Ancak bu durum 3 ayı geçiyorsa ve süreklilik gösteriyorsa kalp damar hastalıklarının en erken belirtilerinden biri olarak görülür ve kalp damar hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıkların sinyali olarak kabul edilebilir. Bu hastalıklar penis içindeki damar yapılarını bozarak,  penise ulaşan ve sertleşme sağlayan kan miktarını etkiler. Aynı zamanda kanın penis içinde kalması ve dolayısıyla sertleşmenin sürdürülmesi de etkilenebilir. Dolayısıyla sertleşme problemi olan hastanın ilerleyen dönemler içinde kalp ve damar hastalıkları konusunda da dikkatli olması gereklidir” dedi.
 
Nasıl Tedavi Ediliyor?
Sertleşme sorunlarının günümüzde tedavisinin mümkün ve kolay olduğuna dikkati çekerek, çeşitli kan testleri ve görüntüleme yöntemleriyle altında yatan nedeni araştırarak etkili tedavi seçimini sağlayıp, kısa sürede sonuç alınabildiğini söyledi. Tedavi yönteminin seçerken, nedenin fiziksel mi, yoksa psikolojik mi olduğuna bakıldığını belirten Op.Dr.Yavuz Selim Süral, şu bilgileri verdi: “Örneğin genç bir hastada uykuda sertleşme oluyorsa, fizik muayene, kan/idrar testleri normalse ve genel durumu iyiyse neden büyük olasılıkla psikolojiktir. Böyle bir durumda seks terapisi konusunda uzmanlaşmış psikologların yardımı alınmalıdır. Hastanın partnerinin de katıldığı görüşmeler yapılabilir ve beraber çözüm yolları aranır. Fiziksel nedenlere bağlı sertleşme sorununda nedene yönelik tedavi uygulanabilir. Genel olarak sertleşme sorunu tedavisinde kullanılan 4 ana tedavi yöntemi vardır: Ağız yoluyla kullanılan ilaçlar, vakum cihazı, penis içine enjeksiyon ve penis protezi.”  
 
“Sertleşme Sorunu, Utanılacak Bir Durum Değildir”
Dr. Süral sertleşme konusunda yaşanılan her türlü sorunda mutlaka bir doktora başvurulması ve mümkün olduğunca doğru ve ayrıntılı bilgi verilmesi gerektiğini işaret ederek, şöyle dedi: “Aslında bu tür rahatsızlıkların çok yaygın ve utanılacak bir durum olmadığı bilinmelidir. Unutmamalıyız ki sorunlar paylaşıldıkça küçülür. Bu kural iktidarsızlık için de geçerlidir. Sorunun konuşulup tartışılması bazen sorunun ortadan kalkmasını bile sağlayabilir. Cinsel uyum, yetersiz ereksiyon ve erken boşalma gibi hallerde de çare olabilmektedir. Her yıl yeni tedavi yöntemleri ortaya çıkmaktadır ve her türlü sertleşme sorununun tedavisi mümkündür. Bazı çiftler bunu yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak algılayıp çare aramazken, bazıları da ileri derecede mutsuz olabilmektedir. Oysa ki yaşlanma ile iktidarsızlık görülme sıklığı artmakta ise de tedavi yöntemleri sayesinde, hem kadın hem de erkek için çok ileri yaşlara kadar cinsel yaşamı sürdürmek mümkündür.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv