3 bin sporcu yarıştı, 120 kupa sahiplerini buldu

  • 0
  • 841
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “Karşıyaka Spor Şenliği” sona erdi. Şampiyonlara kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı Cevat Durak, Kaymakam Mehmet Emin Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu Belediye Meclis Üyeleri ve okul müdürleri Deniz Kent Restoran'da düzenlen törenle verdi. Kupa ve madalyalarına kavuşan sporcuların heyecanı ise görülmeye değerdi.
 
Kalabalık bir katılımın olduğu törende Metin Aşıkoğlu İköğretim Okulu öğrencilerinin Müzik Öğretmeni Esengül Kesikbaş eşliğinde sunduğu ritim gösterisi büyük alkış aldı.
 
Bu yıl ikincisi yapılan şenliğe ilçedeki tüm ilköğretim okulları ve liselerden toplam üç bin sporcu katıldı. 13 Şubat’ta başlayan ve 16 Mayıs tarihinde son bulan müsabakalar büyük mücadelelere sahne oldu. Sporcular ferdi ve takım halinde yarıştı.
Futbol, basketbol, voleybol, badminton, Büyük Atatürk Koşusu, masa tenisi, Çanakkale Koşusu, mini voleybol ve puanlı atletizm branşlarında yarışan sporcular şampiyonluk için ter dökerken, 100 beden eğitimi öğretmeni de müsabakalarda görev aldı.
 
Çekişmeli geçen birçok müsabaka okulların spor salonlarında yapılırken bazı basketbol maçları da KSK'nin Selçuk Yaşar tesislerinde gerçekleşti. Tribünler ise coşkunun adresi oldu. Okullarının takımlarına destek vermek için arkadaşlarını yalnız bırakmayan öğrenciler de en az sporcular kadar heyecan yaşadı.
 
Şenliğin Şampiyonları
 
Spor Şenliğinde Futbol’da; Genç Erkeklerde: Şemikler Lisesi, Yıldız Erkeklerde: Fevzi Paşa İ.Ö.O, Küçüklerde: Mavişehir İ.Ö.O Badmington’da ; Genç erkek ve kızlarda: Gazi Lisesi, Basketbolda; Küçük erkeklerde: Mavişehir İ.Ö. O, Yıldız erkeklerde: Mehmet Seniye Özbey İ. Ö.O, Genç Erkeklerde: Gazi Lisesi. Voleybolda; Küçük Kızlarda: Mustafa Reşit Paşa i.Ö.O, Küçük Erkeklerde: Özel Yamanlar Koleji, Yıldız Kızlarda: Mustafa Reşit Paşa İ.Ö.O, Yıldız Erkeklerde: Özel Yamanlar Koleji,Genç Kızlarda: Şemikler Lisesi, Genç Erkeklerde: M. Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi birinci oldu.
Büyük Atatürk Koşunda; Küçük Kızlarda: Cumhuriyet İ. Ö. O, Küçük Erkeklerde: Evin Leblebicioğlu İ. Ö.O, Yıldız Kızlarda: Hayri Özmeriç İ. Ö.O, Yıldız Erkeklerde: Evin Leblebicioğlu İ. Ö.O, Genç kızlarda: Gazi Lisesi, Genç erkeklerde: Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi
 
Masa Tenisinde; Genç Erkeklerde: Atakent Anadolu Lisesi,
18 Mart Çanakkale Şehitleri Kros yarışmasında; Küçük kızlarda: Cumhuriyet İ.Ö.O, Küçük erkeklerde: Evin Leblebicioğlu İ.Ö.O, Yıldız kızlarda: Cumhuriyet İ.Ö.O, Yıldız erkeklerde: Evin Leblebicioğlu İ.Ö.O, Genç kızlarda: Gazi Lisesi ve Genç erkeklerde: Havva Özişbakan Lisesi şampiyonluğa adını yazdıran okullar oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv