3 Branştan Ortak Başarı

Testis tümörü karın içi büyük atardamarını saran ve karaciğerine metastaz yapan 46 yaşındaki Hüseyin Kütahyalı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Üroloji, Kalp Damar Cerrahisi ve Genel Cerrahi Kliniği’nden uzmanların birlikte gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

  • 0
  • 1.692
3 Branştan Ortak Başarı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de yaşayan Hüseyin Kütahyalı’ya yaşadığı şikayetler üzerine başvurduğu SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde sol testis tümörü teşhisi konuldu. Kütahyalı’nın yapılan tetkiklerinde tümörün yayıldığı ve karın içerisinde 10 cm boyutunda kitle , karaciğerinde metastaz ve ana toplardamar içerisinde tümör parçası olduğu düşünülen trombüs saptandı. Doktorları ilk etapta hastanın kemoterapi tedavisi almasına karar verdi. Kemoterapi sonrasında, Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Gökhan Koç, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinden Doç. Dr. İbrahim Uyar ve Genel Cerrahi Kliniğinden Doç. Dr. Necdet Güler tarafından hastaya operasyon planlandı. Prof. Dr. Gökhan Koç tarafından ana atardamar etrafındaki kitle çıkartıldıktan sonra, karaciğer ve ana toplar damar içerisindeki lezyonlar genel cerrahi ve kalp damar cerrahisi tarafından çıkartıldı. Ameliyat sırasında karaciğerde başka odak olup olmadığı ultrasonografi ile kontrol edildi. Başarıyla tamamlanan ameliyatın ardından Hüseyin Kütahyalı, beşinci günde hastaneden taburcu edildi.

Ciddi kan kaybı olabiliyor…

Damar etrafını saran kitlelerde kemoterapi sonrası kitle boyutunun 1 cm’nin üzerinde olması halinde cerrahi tedavi gerektiğini belirten Prof. Dr. Gökhan Koç, tümörün büyük damarların etrafını sardığı durumlarda ameliyat sırasında damar yaralanmasına bağlı ciddi kan kayıpları olabildiğini ifade etti. Prof. Dr. Koç, “Hastamızın ana toplardamarı içerisinde ve karaciğerinde de metastazları vardı. Kemoterapi tedavisinin ardından karaciğerdeki metastazların bir tanesi hariç diğerleri kaybolmuştu, karın içerisindeki kitlenin boyutu ise 8 cm'e gerilemişti. Kemoterapiye yanıtı iyi olduğu için cerrahi kararı alındı. Kalp Damar Cerrahisi ve Genel Cerrahi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ameliyatı sorunsuz bir şekilde tamamladık” dedi.

Zorlu bir sürecin ardından sağlığına kavuşan Hüseyin Kütahyalı ise , ameliyatını gerçekleştiren doktorlara ve ilgileri için tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek mutluluğunu dile getirdi.

Özellikli ameliyatlarda başarılı bir hastane…

Tepecik Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da köklü bir kurum olan Tepecik Hastanesi’nde bünyesindeki deneyimli uzmanlar ile bir çok özellikli ameliyatın başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, başta hastanın operasyonunu gerçekleştiren hekimler olmak üzere sağlığına kavuşmasında emeği geçen tüm ekibi tebrik etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv