3. Okul Öncesi Bilim Şenliği Minik Bilim İnsanlarını Buluşturdu

  • 0
  • 3.155
3. Okul Öncesi Bilim Şenliği Minik Bilim İnsanlarını Buluşturdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Eraslan Vakfının katkılarıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen Özel Ege Lisesi Okul Öncesi Bilim Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Çevreden sağlığa, teknolojiden tasarıma pek çok farklı alanda proje hazırlayan minik bilim insanları, yaptıkları deneylerle jüri üyeleri ve izleyicilerden tam not aldı.
Küçük mucitleri bilimin büyülü dünyasında düşünmeye, düşündüklerini üretmeye yönlendirerek hayalden gerçeğe bir yolculuğa çıkartan Özel Ege Lisesi 3. Okul Öncesi Bilim Şenliği’ne İzmir’deki 11 okul öncesi eğitim kurumundan 240 öğrenci katıldı. Bir derecelendirmenin yapılmadığı ve katılan tüm öğrencilerin ödüllendirildiği yarışmada minikler, projelerini Özel Ege Lisesi Bilim Kurulu ve Fen Bilimleri Zümresi öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerine anlattı. Pek çok farklı alanda birbirinden ilginç projeler hazırlayan öğrencilerin sergide gösterdikleri sunum becerileri de hayranlık yarattı. Geleceğin bilim insanı adayları proje sunumlarının ardından Yüksel Eraslan Kültür Merkezinde yapılan ödül töreni öncesinde Sevimli Kahramanlar Müzikali ile gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Okul Öncesi Bilim Şenliği’ne okulların ve öğrencilerin gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını belirten Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol “Bilim, proje, matematik ve edebiyat yarışmaları denildiğinde İzmir’de ilk akla gelen kurum olan Özel Ege Lisesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 15 yılı aşkın süredir düzenlediği yarışmalara son 3 yıldır okul öncesi öğrencilerine yönelik bilim şenliğini de ekledi. Şenliğe katılan tüm okulların öğrencilerine, ailelerine ve eğitimcilerine teşekkür ederiz.  Bu şenlik sayesinde küçük yaştaki öğrenciler bilimsel çalışmalarla eşsiz bir deneyim yaşıyor. Gerekli ortam hazırlandığında çocukların yapabilecekleri işlerin güzelliğine bir kez daha hayran kaldık.” dedi.

Ana sınıfı öğrencilerinin projelerini bilim dünyasının dikkatine sunduğu şenliğe, Özel Ege Lisesi Okul Öncesi, Mavi İnci Anaokulu, Forum Ege Güneşi Anaokulu, Lütfü Ürkmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Oyun Gemisi Anaokulu, Özel Torbalı Karınca Anaokulu, Özel Çocuk Dünyası Anaokulu, TEİAŞ Anaokulu, Özel Bornova İngiliz Kültür Derneği Anaokulu, İzmir British Culture Fine Arts Kids Anaokulu ile Neşe Erberk Anaokulu katıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv